Až se zima zeptá, co jsem dělala v létě :)

Je červencové horko a dusno, hýbat se moc nemůžu, ale nechce se mi jen tak ležet. Ale taky se mi nechce do velkých projektů. A tak si udělám na zimu svetřík na hrnek. Zvolím lněnou přízi, aby se mi to v tom horku lépe háčkovalo. 

Sami si na to přijdete.

Vzala jsem si klubko béžové lněné příze DROPS Bomull-Lin, háček 3,5 mm a kovové knoflíčky (tyhle konkrétně máme u nás na prodejně ve dvou barvách). A úpně obyčejný oranžový hrnek. 

Je to úplně jednoduché :) Udělala jsem si řadu řetízkových ok (ŘO) na spodní obvod hrníčku, spojila je pevným okem a uháčkovala do každého z nich dlouhý sloupek (dále DS). To mi pod ouško stačilo. Pak jsem uháčkovala dvě řetízková oka a vrátila jsem se v řadě. Tedy nepokračovala v kruhové řadě. Do každého DS uháčkovala opět 1 DS. Na konci řady stejně. Klopu v oušku jsem udělala rozšířením o pět řetízkových ok na konci řady. Několik řad (podle ouška) jsem háčkovala dělší řady a pak úplet zúžila zkrácením řady. Nad ouškem už jsem uháčkovala jen 1 zkrácenou řadu DS. Pak jsem pevnými obháčkovala klopu a v místech, kde jsem chtěla očka, uháčkovala vždy 5ŘO. Začistila konce a je to! 

A takhle to dopadlo.

Teď už stačí navléknout na hrnek a počkat, až bude počasí na horký nápoj :) 


Komentáře


Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí