Partnerské náramky ze stříbra

Kamarádky z Rousínova u Rakovníka, kde máme chalupu, chtěly zkusit modelovací stříbro.

Obvykle na kurzu nemodeluji, protože mám plné ruce pomoci studentkám, abychom stihly odejít včas domů. Ale tentokrát to bylo jinak. Sešly jsme se ráno a měly celý den na hraní, štěbetání a tvoření. Každá jsme donesly něco dobrého - koláč, čertvou mátu, bezinkový sirup.

A tak při limonádě a sladkostech vznikaly modely.

A pod mýma rukama se vylouply tyhle partnerské náramky. Na pánský (ze tří dílů) jsem si z plátku ACS hlíny vyválela podlouhlé placičky o tloušťce 1,25 mm. Do nejdelší jsem vyryla nenápadný nápis Jediný svého druhu a trošku ho po stranách poškrábala a poryla. Dva menší proužky dostaly razítka květin a srdce a malinko jsem je otrhala pro dosažení efektu nedbalého vzhledu. 

A teď ten můj, dámský. Ze zbytku jsem udělala oválnou placičku, otiskla na ni srdíčko a jehlou rozmazala jeho okraje. Nožíkem jsem pak ještě poškrábala kraje celého plátku. Do všech dílků jsem párátkem udělala dírky v okrajích. 

Vysušila, lehce obrousila a vypálila. Po očištění napatinovala a navlékla na bavlněné šňůrky. Bavlna se mi na náramky, které se nesundávají, osvědčila víc než kůže. 

Pokud byste si na modelínu sami netroufli, přijďte v září na můj kurz :) 

 


Komentáře


Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí