MOZAIKA z českých luk a hájů

Z českých luk a hájů máme pro vás reportáž ze sklárny AAC – originální vinuté perle z Českého ráje.

Vinuté perle se stříbrem

Při návštěvě Železného Brodu jsem si nemohla nechat ujít návštěvu v rodinné firmě AAC, kterou si v roce 2002 založila paní Hedvika Horská se svojí kamarádkou Dagmar Kůtkovou. Obě dámy měly několikaleté zkušenosti s ruční tvorbou skla a založením vlastní firmy si chtěli realizovat své sny a představy.

Vinuté perle - mořské hvězdice

Jak již bylo uvedeno, AAC vyrábí originální vinuté perle, a to doslovně. Pokud máte nějaký nápad a požadavek, tak zde není problém dle vašeho návrhu danou perlu vytvořit. Samozřejmě, že tyto perle na zakázku musejí být v nějakém minimálním počtu. Zde jsou to dva tucty (24 ks). Této možnosti využívá mnoho zahraničních zákazníků, kteří po společné domluvě s majiteli vytvářejí ojedinělé kolekce v limitovaných sériích. A tak perle z Železného Brodu můžete najít v Anglii, Itálii, Lotyšsku, ale velkým odběratelem je třeba i Japonsko.

Práce na kahanu

Pro české zákazníky nabízí firma AAC po telefonické domluvě možnou prohlídku firmy, nákup zboží a vyzkoušení práce na kahanu, kdy si za poplatek 90 Kč a s asistencí lektora můžete 15 minut zkoušet vinout perle a hotové kousky si odnést domů.

Vinuté perle - disky

Klasickými vinutými perlemi z této sklárny jsou ojedinělé disky, které zde najdete v různých velikostech a barevných odstínech. Dalším typickým tvarem je květ, který najdeme i v logu firmy. Sklárna AAC vyrábí i různé brazilské motivy, mezi jejími výrobky naleznete i inspiraci mořem a nelze přehlédnout ani perle ve tvaru různých brouků a jiných zvířat.

Vinuté perle - brazilské motivy

Vinuté perle - květy

Vinuté perle - želvy

Práce profesionála

Pokud se chystáte na výlet do Českého ráje a máte rádi sklo, korálky a vše co k nim patří, tak navštivte sklárnu AAC.

Ukázka ze skladu tyčí

Nezapomeňte se před návštěvou sklárny objednat!

Vinuté perle - donuty

Kontakt

AAC s.r.o. Jirchářská 50 468 22 Železný Brod Tel: 483 391 633 www.aac-beads.cz www.aac-bizuterie.eu text: Nikola Nija Oltová foto: archiv ACC a archiv autorky textu

Komentáře


Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí