Náhrdelník: Koření orientu - kuličky - Korálki 4/2013

V prázdninové čísle časopisu Korálki najdete v rubrice 3x string šperk složený nejen z nádherných korálků bižuterního stringu a obšitého donutu (návod v časopise), ale i vzorovaných kuliček, které se nám už nevešly, proto je najdete tady, na webu.   

 

Text a schémata: Veronika Ziminka Mráziková

Pomůcky :

kuličky velikosti 10 a 14 mm, rokajl 11/0, nit Nymo nebo S-lon, jehla.

 

Větší kulička


Začněte navlečením čtyř červených korálků,první korálek prošijte ještě jednou, čímž je spojíte do kroužku. Nyní budete šít technikou peyeote další řadu, takže navlékněte jeden korálek a nit veďte ob jeden korálek ze základního kroužku. Nezapomeňte na velmi důležité pravidlo k dokončení řady, totiž, že musíte provléknout poslední korálek ze základního kroužku a ještě první korálek.  Další řada bude rozšiřovací. Mezi každý korálek z předchozí řady všijte dva nové, tentokrát hnědé korálky. Nezapomeňte ukončit řadu protažením nitě posledním korálkem z předchozí řady a prvním korálkem z této řady. Další řada je opět jednoduchá, všíváte vždy jeden hnědý korálek mezi korálky z předchozí řady (obr.1).


Další řady již popisovat netřeba, lépe je šít podle obrázků. Ušijte dvě stejné polokoule od obrázku 1 do obrázku 3 a na jednu polokouli přišijte ještě jednu řadu podle obrázku 4 a polokoule sešijte k sobě.

Menší kulička 


Začněte navlečením čtyř červených korálků, první korálek prošijte ještě jednou, čímž je spojíte do kroužku. Nyní budete šít technikou peyote další řadu, takže navlékněte jeden hnědý korálek a nit veďte ob jeden korálek ze základního kroužku. Nezapomeňte na velmi důležité pravidlo k dokončení řady, totiž že musíte provléknout poslední korálek základního kroužku a ještě první korálek. Další řada bude práci rozšiřovat. Mezi každý korálek z předchozí řady všijte dva nové, tentokrát žluté korálky. Nezapomeňte ukončit řadu protažením nitě posledním korálkem z předchozí řady a prvním korálkem z této řady. Další řada bude opět jednoduchá, všíváte vždy jeden korálek mezi korálky z předchozí řady a střídáte hnědé a žluté korálky (obr.1).


Další řady již popisovat netřeba, lépe je šít podle obrázků. Ušijte dvě stejně velké polokoule podle obrázku 1 a 2. Na jednu polokouli přišijte ještě jednu řadu podle obrázku 3 a polokoule sešijte k sobě. 

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí