Náušnice: Proměnlivé náušnice z Korálki 6/2010

Obtížnost: 1

Dávám přednost moderním, minimalistickým tvarům a to, co někomu přijde chladné, považuji za čisté a stylové. To jsem se pokusila vyjádřit spojením materiálů a sladěním stylů. Pokud se mnou souhlasíte, pusťte se do náušnic, které mohou vypadat každý den trochu jinak!

Pomůcky :

4,4 metry měděného lakovaného drátku o průměru 0,3 mm
trubičkový rokajl (délka max. 8 mm)
dvě pružinky
pár náušnicových háčků
kleště

Nejprve si naštípejte 40 jedenáct centimetrových kusů drátku. Přesně do půlky drátku navlečte korálek požadované barvy a přehněte drátek přes sebe.

Uchopte palcem a ukazovákem drátek tam, kde se konce dotýkají a otáčejte korálkem. Začne vám vznikat spirála, ale dávejte si pozor, aby se oba drátky otáčely kolem sebe a ne aby se jen jeden otáčel kolem druhého, nevypadalo by to hezky.

Takto zakruťte všech 40 drátku. Není to vůbec složité, jen to trochu déle trvá, ale můžete si k tomu pustit třeba nějaký film jako já. Až budou všechny vaše ruce a drátky zamotané, srovnejte vždy 20 a 20 vzniklých válečků, které mi korálek na drátku připomíná, konci k sobě.

Vložte tento svazek do pružinky. Protáhněte jak daleko chcete, podle toho jakou mají mít náušnice délku. Pokud si rádi hrajete jako já, můžete každý váleček zatáhnout jinak, takže od středu ke kraji budou válečky kratší. Poslední otočku pružinky pečlivě zamáčkněte, aby válečky nevypadly a shora přečnívající drátky uštípněte.

Teď už stačí jen pověsit na náušnicové háčky, zavěsit na ouška a přijímat pochvaly z okolí. Nemusíte ale takto vyrobené svazky válečků použít jen na náušnice nebo přívěsek.


Pro redakci časopisu Korálki vytvořila Dominika Doony Jiřičná

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí