Dekorace: Darujte anděla

Nejkrásnější dárky jsou ty od srdce darované, a když jsou i vlastnoručně vyrobené a srdíčkem z lásky ozdobené, co víc si může obdarovaný přát? Proto jsem se vrátila v čase a po letech vytáhla Wig-jig destičku a vytvořila svým přátelům andílky v jejich oblíbených barvách. A vy už víte, komu uděláte radost?

 

Text, schéma a foto: Renata Kasýková

Pomůcky :

Destička Wig-jig

měděný drát, pr. 1 mm

měděný drát, pr. 0,3 mm

rokajl velikosti 8/0

korálek ve tvaru srdce

ketlovací a štípací kleště

kolíčky: nejmenší, větší, velký, největší


Pokud nemáte destičku Wig-jig, můžete si do dřevěného prkýnka naťukat hřebíky, nebo andílka vytvarovat z ruky pomocí kleští. Skvěle se k tomu hodí



Postup s destičkou Wig-jig:


Nejdříve vyskládejte na Wig-jig destičku, podle barevného schematu.


 


NEJMENŠÍ KOLÍČEK


VĚTŠÍ KOLÍČEK


VELKÝ KOLÍČEK


NEJVĚTŠÍ KOLÍČEK

Zde můžete vidět, jak rozmístění kolíčků vypadá v praxi.

Zajistěte kolíčky zespodu zarážkami. Udstřihněte asi 55 cm silnějšího měděného drátu a protáhněte ho mezi prsty. Tím ho nejen narovnáte, ale i trochu zahřejete, takže změkne a bude se vám s ním lépe pracovat. Na konci drátu udělejte ketlovacími kleštěmi větší, pomocné  a zahákněte ho za spodní pomocný kolíček.

Omotávejte drát podle obrázku, druhou rukou si drát mezi kolíčky přidržujte. Nyní anděla opatrně sundejte, srovnejte, dotvarujte. Odstříhněte pomocné očko a přebytečný drát. Na obou koncích udělejte ketlovacími kleštěmi malá očka a můžete začít anděla zdobit tenčím drátem.

Ustříhněte asi 1 m tenkého drátu, přidržte oba dráty spodní strany anděla u sebe a začněte je omotávat dle obrázku.

Na konci projděte druhým očkem a zdobte drát rokajlem, který fixujte na drátu protažením ze stejné strany.

Poté pokračujte v omotávání a zdobení od očka k okrajům sukně a zpět, u vrchu sukně přidejte srdíčko. Po přidání srdíčka pokračujte ve zdobení protější strany sukně, a to střídáním jedné otočky s rokajlem a bez rokajlu. Nakonec odstřihněte konce drátu a pečlivě je zamáčkněte k výrobku, ať se o ně obdarovaný nepíchne.

blog.rooya.cz