Návody

Materiál Náročnost Technika

Náhrdelník: Kari, chilli a baroko

Samotný vyšitý filigrán jsme viděli už mnohokrát. Je na čase trochu kombinovat různorodý materiál. U výšivky u mě jednoznačně vede Shibori – ručně barvené a plisované hedvábí.

Text, foto a schémata: Kateřina Baciková

Hlavní foto: Šárka Rooya

Archiv časopisu Korálki 2016/05

Náušnice: Světlanky

Zbyly vám dílky štrasového řetízku z jiného projektu? Ušijte si z nich jednoduché a efektní náušnice.

Text a foto: Soňa Glumbíková

Čelenka: Meruňková kytička

Kanzashi je tradiční japonská technika výroby různých druhů kytiček. Pro jejich výrobu můžete využít staré zbytky látek nebo například atlasové stuhy. Je možné je dozdobit různými druhy korálků a dalších drobností. Hotovými kytičkami můžete doplnit šaty, kabát či kabelku, využít je pro další výrobu šperků, anebo jimi jen vyzdobit interiér bytu. Fantazii se meze nekladou! V našem návodu přinášíme jeden z nejsnazších možných způsobů výroby, protože přes významný rozdíl v pracnosti postupu, jsou rozdíly ve výsledku zanedbatelné a nezkušeným okem v podstatě nepostřehnutelné.

Věnec: Vzpomínka na Provence

Věnec symbolizuje nejen slunce, ale i věčný koloběh přírody. A protože je věčný, je v každé době aktuální. Máte-li chuti nějaký věnec vytvořit, nemusíte čekat až do Adventa. Někdo dává přednost přírodním materiálům, ale i věnec z papíru má vé kouzlo. Nabídka papírů v kreativních obchodech je obrovská, každý vybere podle svého vkusu. Autorka se podřídila tématu čísla a skutečně, z její dekorace dýchá vůně levandulových polí kdesi u … Výroba není složitá, vyžaduje jen notnou dávku trpělivosti.

Text a foto: Eliška Jonášová

www.fler.cz/ely

Archiv časopisu Korálki 2013/03

Náhrdelník: Rozkvetlý palouk

Pokud máte rádi minerály a navíc i kombinaci barvy zelené s růžovou, je tu velice vhodný kámen, který se jmenuje unakit . Je to kámen citlivosti a duchovna, lze jej použít k meditaci, pomáhá nám pohlédnout na skutečnost naším vnitřním zrakem. Pomáhá také dobrému průběhu těhotenství a při rekonvalescenci. Na tento náhrdelník je použito více korálkových technik, hlavní motiv je výšivka na plsti.

Text a foto: Anna Kochová 

Archiv časopisu Korálki 2/2013

Dekorace: nástěnka na náušnice

Já doufám, že to všichni znáte a nejsem v tom sama - náušnice zamotané v krabičce, jeden pár na umyvadle, další na nočním stolku ... A když si chci ráno nějaké vzít, nemám přehled, které mám, takže to nakonec skončí u obyčejných pecek s kamínkem. ,,A dost! Potřebuju v tom mít přehled." A tak jsem posbírala, co jsem doma našla a vyrobila tuhle nástěnku na náušnice.

Návodu se moc nedržte, spíš použijte to, co zrovna máte.


Návod připravila Dominika Jiřičná

Náramek zamak + peyote

Náramky s kovodíly ze zamaku jsou krásné samy o sobě i jen tak s kůží.

Nicméně jsme přece korálkárna  a já duší tvořilka, a tak jsem si vzala podložku Zipolina s tímhle jednoduchým projektem s sebou do Thajska. Tedy i tenhle článek jsem tam chtěla napsat, ale plány jsou od toho, aby se měnily, takže články píšu doma. Tam jsem fotila, užívala si a nechala si běžet své další plány hlavou. Počítač jsem zapínala jen na přípravu jarního čísla našeho časopisu, tisk se prostě posunout nedá :) 

Dekorace: Korálková šperkovnice

Blíží se čas Vánoc a tím i rozhodování, jak a čím obdarovat své blízké. Vytvořit jako dárek náhrdelník, náramek, náušnice, brož atd. je pro korálkářku asi samozřejmostí. Ale co takhle vytvořit vlastní šperkovnici? 

Z archivu časopisu Korálki 2012/1

Dekorace: Kouzelný elixír

Hledáte inspiraci na tvoření s dětmi doma, ve škole či na táboře?

Vyrobte si kouzelný elixír jako přívěsek na krk, který budete mít vždy u sebe, když bude potřeba ;)
Jeho výroba je snadná a zábavná.

 

Text a foto: Dominika Jiřičná

Přívěsek ve skleněné bublině: Malá květina - 2/2016

Tuhle malou kytičku můžete použít samostatně, ale protože je tak malinká, můžete si ji lepidlem (silikonovým nebo bižuterním) vlepit pod skleněnou bublinu, jako my. 

Autorka: Darí Fejtková

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí