Návody

Materiál Náročnost Technika

Láhev: Koštovačka

Nesmíme zapomínat, že pro mnohé z nás znamená pohled na zrající ovoce jediné. Vzbuzuje krásnou představu, jak se letní slunce promění v lahodnou tekutinu, která má tu moc zlepšit nám v pošmourných zimních dnech náladu. Jestlipak si takový dar nezaslouží krásnou odrátovanou lahvičku?

Text a foto: Marta Qítko Nevrlá


Archiv časopisu Korálki 2013/05

Spona: Ledové srdce

Mé spony do vlasů vznikly jako z nouze ctnost - moje husté, pevné a dlouhé vlasy se nevešly do běžně prodávaných spon a skřipců, a tak jsem od jehlic a pastelek zapíchaných do drdolu postupně přešla na dráty. Spony jsou mojí srdeční záležitostí, neustále si vymýšlím další tvary a typy a dnes už zdobí spoustu dalších nositelek.

obtížnost: 2

Text a foto: Jana Zapletalová

www.fler.cz/jusnina

z archivu časopisu Korálki 2015/1

Přívěsek: Granátové srdce

Tentokrát přinášíme návod na srdce drátované, přesněji vyrobené technikou wire-wrapping. Dá se to přeložit jako „omotávání drátu drátem“. Autorka poprvé šperky vyrobené touto technikou viděla na Fleru a od té chvíle se rozhodla sama se jí více věnovat.

Text a foto: Kateřina Balarinová
www.fler.cz/katerinela

archiv časopisu Korálki 2013/1

Dekorace: Ptáček levandulový

Technice wire-wrappingu jsme se věnovali už několikrát, tentokrát přichází autorka s půvabným čistým tvarem ptáčka, který je dozdoben průsvitnými korálky v různých odstínech a velikostech. Protože je malířka, přináší i pár zajímavých tipů ohledně vytváření podkladové kresby pro šperk.

Text a foto: Dana Doubravová

Z archivu časopisu Korálki č.3/2013

Náramek: Helix

Helix je latinský názov pre obyčajného slimáčika, ktorého nájdete na záhrade, ale znie to vznešene. Takisto tvar slimačej ulity patrí k najkrásnejším (najkrajším) a v drôtenom šperku k najobľúbenejším. Náramok je vyrobený z postriebreného drôtu technikou Wire Wrapping (alebo Wire Coiling). Výhodou je, že netreba kupovať žiadne hotové komponenty, pretože je celý ručne vyrobený.

text a foto: Katarína Kopecká

Z archivu časopisu Korálki č. 4/2012

Náramek: Rubínový svět

Technika wirewrapping je sice jednoduchá, ale náročná na čas a trpělivost. Ovšem efekt, který vzniká použitím černého drátu, je neoddiskutovatelný. Dalo by se nazvat trojrozměrnou grafikou!

Dekorace: Vánoční rybka

Kvůli inspiraci brouzdávám po internetu, a tam jsem našla i rybku z korálků, kterou jsem si přetvořila k obrazu svému, aby z ní mohla být vánoční ozdoba. Co se týče použití druhů korálků, můžou se různě kombinovat, např. ohňovky se sluníčky vypadají moc hezky. Rybka se skládá ze spojovaných „čtverečků“. Velikost rybky se odvíjí od zvolené velikosti korálků.

Obtížnost 2

Text a foto: Dana Krejčí

Ketlování: očko

Na to, jak dělat očko, jsou dva názory. Zkuste oba a vyberte si, který způsob vyhovuje vám, oba jsou správně!

Ketlování: motané očko

Vyrobte si sami motané očko.

Ketlování: pružinka

Rádi byste si vytvořili pružinku a nevíte, jak na to? Podívejte se do následujícího návodu.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí