Návody

Materiál Náročnost Technika

Sukně overlockem

Udělala jsem si radost a pořídila šicí stroj-overlock. Měla jsem opravdu veliké štěstí, že na něj jedna paní prostě neměla čas, ani ho nevybalila z krabice a dala ho za polovinu na Letgo. Byl to náhlý impulz, ani jsem se moc nepídila, jukl na mne a byl do tří dnů můj.

Jmenuje se Veronica a trvalo mí víc než rok, než jsem se na něm pustila do šití. Ovšem! Dnes to přišlo, a tak se chci podělit o první dojmy, a taky si pro sebe zaznamenat zkušenosti na příště:) Šila jsem letní sukni.

Náušnice: Soví léto

Ke světle modrému tričku jsem nutně potřebovala lehounké, výrazné náušnice. Střapce a sovy jsou dokonalou kombinací přesně k němu a navíc letos opravdu letí! 

Autorka: Šárka Rooya

Náramek: Letní svetřík

Na léto mám ráda větší šperky a baví mne kombinovat techniky. A tak vznikl tento rychlý náramek na dřevěném základu. 

Autorka: Šárka Rooya

Náramek: Twiny s listem

Pojďme se společně vrátit k radostnému objevování prvních dvoudírkových korálků, které se objevily v našem korálkovém obchodě. Oslovili jsme tehdy Darí Fejtkovou, která samozřejmě začala zkoumat zkoušet, co se z nich dá udělat. Pokud už Vám zásoby těchto korálků došly, zkuste si tento náramek vytvořit z korálků SUPERDUO. Náramek si můžete udělat libovolně široký podle toho, jak výrazné šperky jste zvyklé nosit a dozdobit ho třeba americkým zapínáním.

 

Publikováno v časopise KORÁLKI 2/2012

Autor: Darí Fejtková 

Náhrdelník z pohanky

Na Instagramu mne uchvátil šperk Anny Pii Gardmo a tak jsem jí ho pochválila. A ona mi poslala odkaz na návod, podle kterého ho ušila. Světe div se, je z webu české Preciosy Ornely. 

Ráda bych se s vámi v tomto článku podělila o inspiraci, jak se dá tenhle návykový návod na kuličkovou dutinku taky použít. A ukládám si tímto článkem i sama pro sebe :)

Náušnice: Na svatou Barboru...

Asi každá žena zná pověru, že které dívce vykvete na Vánoce třešňová větévka, utržená 4. prosince na svátek svaté Barbory, ta se do roka vdá. Ale radost může udělat větévka obsypaná bílými kvítky i těm nevdavekchtivým. Úplně nejjistější asi bude vzít jehlu a nit a zkusit si ty něžné kvítky ušít z korálků ...

Text, foto a schémata: Nela Gianelle Kábelová

Korálki č.6/2013

Náušnice: Sněhové vločky

Letos jsme se bílých Vánoc dočkali alespoň na horách. Ale dejme zimě ještě šanci. Pojďme jí trochu naproti a pokusme se zachytit křehkou krásu sněhových vloček v těchto snadných a velmi efektních korálkových náušnicích. 

Čelenka - Půlnoční květ

O ovčí vlně už víme, že nám svými vlastnostmi umožňuje filcování a tím tvorbu různých krásných trojrozměrných předmětů a ozdob. Tentokrát vám nabízíme šperk, který je hřejivý nejen svou barevností, ale právě i tímto ještě nedávno neobvyklým materiálem. Vlněný květ ozdobíme korálky, peříčky i kouskem tylu a může s ním vytvořit čelenku, anebo brož.

text a foto: Hana Škorpilová

www.skorpilova.cz

www.fler/julie-otylie

Z časopisu Korálki 2012 číslo 2.


Pro děti: Rozlišovače klíčů

Je fajn najít materiál, který nevyžaduje žádné speciální vybavení, zvlášť u tvoření pro děti, když jsou ještě ve svých zájmech nestálé. A tím samotvrdnoucí hmoty jsou. Zkuste si s námi pohrát s klíči. 

WePAM vytvrdne na vzduchu (24 h na 1 cm tloušťky). Je měkká, příjemná k modelování a nelepí se na prsty. Má porcelánový vzhled, navíc je velmi odolná proti nárazům po vytvrzení! Má velkou jemnost detailu a je odolná proti teplu. Barvy můžete vzájemně míchat. Dodává se ve vzduchotěsné, 145g dózičce.

V tomto videu vidíte, jak se dá hmota dále použít. 


Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí