Návody

Materiál Náročnost Technika

Oděvy a textil: Romantická čepička

Vlastnoručně háčkovaná čepice vás nejen zahřeje, ale může potěšit jak vás, tak případně obdarovanou. Tato čepička je jednoduchá, ale právě doplnění korálky různých velikostí, barev a tvarů, jí dodá originalitu i nádech elegance a jemnost. Fantazii se meze nekladou, ale nezapomeňte – v jednoduchosti je krása!

Text a foto: Iveta Solucevová

z archivu časopisu Korálki 2013/1

Čelenka a prsten: Vášnivé tango

Tento návod má sloužit spíše jako inspirace. Ukazujeme v něm, jak jednoduše vyrobit základní květ technikou opalování textilního materiálu. Použití takového květu je velmi široké, samozřejmě záleží nejvíce na vaší tvořivosti a fantazii.

Text a foto: Ivana Wiesnerová

Obtížnost 1

Z archivu časopisu Korálki 2013/1

Náhrdelník a náušnice: Ďáblovy oči

Nápad na tento náramek přišel při tvorbě jiného šperku z černých ohňovek. Je elegantní a přesto velmi jednoduchý, tedy určitě bylo jednodušší ho vyrobit, než napsat k němu návod. Techniku čtyřkorálku (RAW) ve třech fázích zvládne opravdu každý.

Text, foto a schémata: Jitka Kozlíková

Z archivu časopisu Korálki 2013/01


Náhrdelník: Rudá květina

V tématické soutěži Zimní královna jste v roce 2012 přisoudili tomuto projektu 3. místo. Kombinuje různé šicí techniky, výsledný šperk působí velmi luxusně. V černočervené barevnosti vzbuzuje pocity vášně, ale zkuste si jej představit i v jiné barevnosti, anebo v kombinaci matných a lesklých korálků. Technika je náročná, ale velmi inspirativní..

Obtížnost: 3

text, foto a schéma: Petra Macigová

z archivu časopisu Korálki 2012/01

Přívěsek: Chobotničky

Návod na tuto roztomilou chobotničku vyšel v prázdninovém čísle našeho časopisu v roce 2011. To už se neprodává.

Když ji naše milá autorka a skvělá designérka Karla Mokrošová ušila, všichni chtěli samozřejmě návod. Proto ho pro vás přinášíme aspoň takto, na webu :) 

 

 

Text a foto: Bára Chovancová

Hl. foto: Jan Mudra

 

Omlouváme se za sníženou kvalitu fotek, je to trošku jako "film pro pamětníky", návod je připraven ze scanu původního článku.

Přívěsek: Čínská ozdůbka

Pro menší vánoční výzdobu, třeba jen větev ve váze, lze využít spojení dvou samostatných komponentů dozdobených střapcem nebo kovovým přívěskem.

Obtížnost: 2 

Text a foto: Mirka Křepelková

Hl. foto: Šárka Rooya

Přívěsek: Sweet Wheel

Už jste si určitě také všimli nevšedních korálků Triola. I barevné téma jarního čísla Korálki z roku 2015 přímo vybízí k použití právě těchto droboučkých tojúhelníčkových korálků. Tak jsem si s nimi hrála, až z nich vznikly slaďoučké mističky. A z mističek lentilky. Protože jsem ještě pořád neměla dost, vzniklo z lentilek kolečko, které úplně svádí k ochutnání.

Text a foto: Petra Koubová
archiv časopisu KORÁLKI 2/2015

Náhrdelník: Třepotání křídel

Třepotání křídel

Přiznám se, že na barevnost tohoto čísla jsem se opravdu těšila. Tyrkysové odstíny v kombinaci s královskou modří jsou má letitá láska. A u ledňáčka je rozsvítila ještě pikantní oranžová! Připravila jsem si soupravu, která nepřichází ani s inovativními postupy, dokonce nevyužívá ani nové tvary korálků. Spíš oprašuje staré osvědčené techniky a nechává vyniknout svěží barevnost.

Obtížnost: 2

Text a foto: Petra Koubová

Náhrdelník: Ovocný terč

Přinášíme další z archivních návodů - téma čísla autorce nejvíce ze všeho připomínalo její děti ve chvílích, kdy chodí zalévat jahody. Přicházejí domů celé špinavé, jak si potají uthané jahůdky strkají do pusinek, ale velmi spokojené se svým zahradničením. A nikdy se jí v labyrintu jahodových keříků neztratily.

 

text a foto: Petra Vinterová

 

http://www.fler.cz/pevint


Dekorace: tužkovník: Sladká vůně léta

Dva vzory navíc oproti tištěné verzi! Staňte se předplatitelem :)

Záplava sladkých a voňavých plodů byla vždy předzvěstí léta, prázdnin a dovolených. Máme pro vás inspiraci, jak ozdobit dřevěný tužkovník jahůdkami. Zkuste ušit jednoduchý peyotový pásek, který můžete dle přání využít i jako luxusní letní náramek. Stačí přidat vhodné zapínání.

TIP: v korálkárně Rooya.cz koupíte dřevěné polotovary na náramky (dva průměry), tužkovník i misku. Vše od českého truhláře :)

 

Text, foto a schémata: Alexandra Lysenko

Šití, obtížnost 2

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí