Návody

Materiál Náročnost Technika

Dekorace: Švestičky z naší zahrádky - 05/2013

Tento krásný projekt z dvoudírkových korálků Twin od Veroniky Ziminky Mrázikové se nám nevešel do podzimního čísla časopisu Korálki 05/2013 a tak se s vámi o něj podělíme aspoň tady.

Švestky můžete zavěsit jako náušnice, či přívěsek, anebo jimi dozdobit cokoliv ve svém bytě. Třeba kroužek na ubrousky, případně svíčku, jejichž čas opět se zkracujícími dny nastává....

 

text a schéma: Veronika Ziminka Mráziková

foto: Šárka Rooya

Náušnice: Jak z pomerančové kůry

Obtížnost 1

Inspirací na tyto veselé barevné náušničky byly ozdoby v koktejlech a různých letních drincích.

Náušnice: Velikonoční trojka do ouška

Obtížnost: 1

Vzhledem k tomu, že nejsem zastáncem lapačů prachu neboli dekorací k různým svátečním příležitostem, snažila jsem se vytvořit něco ryze velikonočního, ale zároveň nositelného. Napadaly mne věci jako pomlázka kolem krku, drátované vejce na klíče, korálková taštička ve tvaru slepice, ale nakonec to vyhrály vajíčkové náušnice v barvách jara s mini spirálkovými drátovanými vajíčky.

Přívěsek: Paprsky jara

Obtížnost: 1

Jaro je moje nejoblíbenější období. Ráno se probouzet se zpěvem ptactva a svitem sluníčka, to je něco nepopsatelného a krásného. Mám mnoho pozitivní energie a svět je hned barevnější.  Přemýšlela jsem nad paprsky slunce, které přenesu do podoby přívěšku z Fima  a připravila jsem jednoduchou a přesto pěknou techniku, doplněnou kytičkami a korálky.

Náramek a náušnice - Hrátky s lanky

Obtížnost: 1

Bižuterní lanko je tvořeno ocelovými strunami (7-49) a potaženo nylonem. Je nealergenní. Skýtá řadu možností využití a na rozdíl od vlasce je k dispozici velká škála barev. Můžeme ho sladit s barvou korálků a nebude nám vadit, když ho někde zůstane kus koukat.

Návod byl publikován v čísle Korálki 2/2009

Časopis Korálki si můžete koupit na rooya.cz, v obchůdcích Rooya, ve vybraných obchodech s kreativními potřebami, na stáncích PNS. Předplatné zajišťuje firma Send Předplatné pro ČR a L.K. Permanent pro Slovensko.

Náramek: Z hlubin noci

Obtížnost: 1

Když jsem dokončila svou knihu Korálky s Darí, zbylo mi spoustu jednoduchých návodů a protože ne všechny čtenářky časopisu Korálki vyžadují návody na složité majstrštyky, o jeden z nich se tu s vámi podělím. Jde vlastně o efektní techniku, kterou můžete vytvořit libovolně dlouhý řetěz. Ještě rada na závěr: Čím jednodušší šperk vyrábíte, tím krásnější a třeba i dražší korálky vybírejte!

Náramek: Splitery

Obtížnost: 1

Došly vám splitery a zrovna nutně nejméně jeden potřebujete? Snadná pomoc. (Na obrázku je náramek s použitím paměťového drátu a třířadého spliteru.

Návod byl otištěn v čísle Korálki 6/2008

Prsten: Smaragdová perla

Obtížnost: 1

Návod byl publikován v čísle Korálki 1/2009.

Starší (samozřejmě i nová) čísla časopisu Korálki si můžete koupit na www.koralki.cz v rubrice Kusový prodej časopisu,
nebo v prodejnách Rooya.

Přívěsek: Sněhová vločka

Obtížnost: 1

Návod byl publikován v časopisu Korálki číslo 6/2008

Náušnice: Húsenice

Obtížnost:  1


Návod byl zveřejněn v čísle časopisu Korálki 6/2008

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí