Návody

Materiál Náročnost Technika

Dekorace: Ve zlaté síti

Nápad není z mé hlavy, přiznávám se, že jsem tenhle ozvláštněný svícínek našla na internetu. Vytvořila jsem ho na základě fotografie hotového výrobku a postup jsem si domyslela. Návod pak ještě vyšel v jednom anglickém časopise, ale to už jsem si jen ověřila, že jsem na to šla správně. Jedná se o síťování a není to tak složité, jak se na první pohled zdá.

obtížnost 2  

Text a foto: Katka „atti“ Kreidlová

http://koralky-atti.cz/

Brož - Z pokladnice Aztéků

Vyzkoušela jsem pro vás dvoudírkové mačkané korálky. Twiny jsou dost nepravidelné a na koncích zaoblené, ale nepravidelnost je výhodou u šití dutinek, protože dutinky nejsou tak pevné a nepraská nit. Tyto mačkané korálky podobné Twin jsou velmi pravidelné. Nové korálky nejsou na koncích zaoblené, jsou hezky pravidelné a tak je můžete použít i do všech návodů, kde jsou použité Miyuki Tila. Já jsem vytvořila plochý ornament, který můžete využít jako brož, či součást náhrdelníku.

 

text a schema: Darí Fejtková

 

foto: Konstantin

vydáno v časopise Korálki 05/2012


Brož: Z babiččiny krabičky

V růžovém čísle časopisu Korálki č. 4/2017 jste na straně 24 mohli najít návod na kulatou brož s korálky ZOLIDUO.
Pro vás, předplatitele, vám přinášíme extra návod na další brož z těchto korálků.

Malý motiv připomínající kytičku tří růží, lze použít k ozdobení brože, sponky, čelenky, přívěsku či ušít motivy dva a zavěsit je na náušnicové háčky.

Obtížnost: 2

Autorka: Růžena Mikulová

Prsten: Malá mořská víla

Co se suvenýrem z dovolené v podobě malé mušličky, nalezené na pláži? Aby nám připomínala chvíle dovolenkového lenošení po celý rok, můžeme jí zakomponovat do šperku. Spolu s rokajlem v barvách mořské pěny vznikne prstýnek jak pro malou mořskou vílu...  

obtížnost: 2

text a postupové foto: Markéta Herzová

www.fler.cz/katyma

hlavní foto: Konstantin

Náhrdelník: Pro sultánovu favoritku….

Tyrkys mám moc ráda, barva je to výrazná, zářivá a tak trochu tajemná. Která z nás někdy nechtěla být princeznou nebo tanečnicí? Krásné sultánově favoritce, která tančí pro pánovo pobavení, září na krku výrazný, ale zároveň lehký náhrdelník s neobvyklým centrálním šitým korálkem na hedvábných šňůrkách… Většině z nás se sen tančit pro sultána nesplní, ale s tímhle náhrdelníkem se k němu můžeme aspoň trochu přiblížit. A každopádně s ním budeme nepřehlédnutelné!

Obtížnost: 2

text, schema a postupové foto: Jitka Sůsová

ww.fler.cz/susina

hlavní foto: Konstantin

Náramek: Pro makovou panenku

Když jsem poprvé uviděla nové korálky Nib-Bit, přesně jsem věděla, co z nich ušiji. Jejich tvar přímo láká k vytvoření kvítků. V červené barvě, připomínají vlčí máky. A od vlčích máků už je jen krůček k makové panence.

Obtížnost: 2 

Text a foto: Růžena Mikulová

Prsten: Makový prsten

Líbí se mi, když se v pozdním létě procházím v polích. Vítr pohybuje zlatými klasy a mezi nimi, jak majáky v moři, svítí rozkvetlé vlčí máky. Ušijte si s námi mákově červený prsten a uvidíte, jak rozzáří i Vás.

Obtížnost: 1

Text a schémata: Jana Fišerová

Hl. foto: Šárka Rooya

Uzlík používaný při Motanici

Náhrdelníky technikou motanice jsou velmi pěkné a jednoduché. Pusťte se do nich i vy.:-)

Jak použít Stop korálek

Pokud nemáte bead stopper a stává se vám, že se korálky při navlékání rozkutáleji, zkuste si pomoci STOP KORÁLKEM.

Základní šité techniky: CIHLOVÝ STEH

Žebřík z rokajlu nebo tyčinek se používá jako základní řada pro cihlový steh (brick stitch).

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí