Blog Rooya

Vymyslete témata a vyhrajte ceny!

26.06.2019 / Soutěž

Naši milí!

Přicházíme s tradiční letní soutěží
---------------------------------------------
Napište nám na e-mail: Sarka@rooya.cz nebo do komentáře pod tento příspěvek na náš FB profil návrhy 4 témat a barevností časopisu na příští rok (zima, jaro, léto, podzim) a my v polovině července vybereme nejen témata ale i 3 výherce.

1. cena: Sada 5 vinutek nebo šperk od Šárky Rooya (barvu si řekne výherce), 2. cena: Poukaz do korálkárny Rooya v hodnotě 500 Kč, 3. cena: Předplatné časopisu Korálki na rok  

Nová nit DURAthread

20.06.2019
Novinkou na trhu potřeb a pomůcek pro korálkování je korálkovací nit DURAthread ™, která je speciálně vyvinuta korálkářkami z Velké Británie pro potřeby těch nejnáročnejších korálkářek. Výsledkem 18 měsíčního vývoje je vysoce kvalitní výrobek, který je k dispozici za přijatelnou cenu díky jejich specifickým znalostem a dlouholetým zkušenostem v oboru. Nit DURAthread koupíte v korálkárně Rooya. Na e-shopu ZDE. DURAthread ™ se může pochlubit následujícími vlastnostmi: - má téměř nulovou pružnost - má velkou odolnost proti oděru a přeřezání (to je zejména skvělé pro práci s korálky a perličkami s ostrými hranami, jako jsou ohňovky, sekaný rokajl ...) - je vyrobena ze 4 splétaných vláken z polypropylenu - vlákna nejsou svařena jako u nitě Fireline a proto je nit velmi měkká a flexibilní - má pouze 0,08 mm v průměru - vejde se do jehel velikosti 10 a 12 - je extrémně pevná - vydrží zátěž 2,7kg. Je mnohem pevnější než Nymo nebo S-lon   Doporučení a tipy k použití ...

Soutěžte s námi na Instagramu

23.05.2019 / Soutěž
SOUTĚŽTE S NÁMI
 
Tagujte na Instagramu své korálkové výrobky takto #koralkicz a vyhrajte poukázku do korálkárny Rooya v hodnotě 1000 Kč. Výherce je vybírán náhodně, kdy máme náladu - zabodneme prst do obrazovky :) 

Dalším výhercem se stala bronx_designgratulujeme!

Mrkněte na příspěvky v soutěži, kochejte se a inspirujte tvorbou jiných! 

Šamanský rituál

19.05.2019 / Pozvánka

18. května se za Prahou, v polích u sochy sv. Donáta, konal Úplňkový šamanský obřad za očistu a pozitivní změny v životě a podnikání. A protože náš časopis Korálki právě změnami prochází, rozhodla jsem se obřadu zúčastnit a získat pro nás do nového začátku co největší podporu.  

Obřad se konal za úplňku Modrých listů, jak se na Sibiři říká poslednímu období jara, než přijde léto.  Pomocí rituální očisty ohněm jsme se všichni účastníci za východu měsíce v úplňku pod vedením charismatického tuvinského šamana Ekera Dovuu vydali na Bílou (čistou) cestu. 

Čistou a optimistickou energii vám posílá

Petra 


Náramek z pokladů moře

06.05.2019 / Návody

V letním čísle našeho časopisu najdete návod na náramek s kousky vyvrženými z moře. Nevešly se nám všechny fotky, tak tady jsou.

Tagua

05.05.2019 / Návody

Určitě jste si u pokladny v prodejně ROOYA všimli košíčku s krásně barevnými knoflíky a přívěsky. Jsou vyřezané ze semen palmy Tagua.

Tagua je palma, která roste v ekvádorských Andách. Každoročně na ní vyroste několik ořechů. Když zralé ořechy opadají, sesbírají se jejich semena a usuší se. Dostatečně vyschlá se ručně vyřezávají do různých tvarů a moří přírodními barvivy. Plody palmy Tagua jsou známy také jako "přírodní slonovina".

Letní číslo časopisu Korálki právě dorazilo na prodejnu Rooya!

02.05.2019 / Korálki

A je to tu, nové číslo právě dorazilo do naší korálkárny, kde už si ho můžete koupit (na e-shopu ZDE). 
SEND a PNS zahájili distribuci, tj na stáncích bude od zítra a ve vašich schránkách cca od příštího úterý :)

-------------------------------
Letní číslo časopisu Korálki - 3/2019

Jeho tématem jsou Sladkosti a barevnost veselá a pastelová – lososová, růžová a meruňková.

Z obsahu: V projektech jsou použity tradiční tvary korálků, které máte všichni doma. Rokajl český i japonský (Preciosa Ornela, MATUBO BEADS, MIYUKI Co., Ltd. a Toho), kuličky, pohanka a ohňovky. Z dalších použitých jsou to korálky Tear duo, CzechMates Crescent, tyčinky TOHO a Preciosa, Wibeduo, Vario, DiamonDuo, Peciosa Candy, O-rings, Orion, Zoliduo, Vexolo, dvoudírkové čtverečky, MATUBO NIB-BIT, Swarovski rivoli. V tomto čísle najdete tradičně nejvíce šití z korálků, ale také koláž a třeba práci s polymery, kde jsme se zaměřili na začátečníky. Jeden z projektů je koncipován jako celoroční, pokračovací.

Nezapomínáme ani na jednoduché tvoření s dětmi.

V tomto čísle je také mnoho zajímavých článků, pozvánek, tipů, Galerie čtenářů a soutěže.

Všechny projekty jsou označeny stupněm obtížnosti a mají podrobně rozepsaný materiál a pomůcky.
Nezapomeňte sledovat nový, moderní web časopisu, kde se stále něco děje.

52 plnobarevných stran, 18 projektů

Další návody a články najdete zde, na WEBU časopisu.

Letní číslo elektronicky už nyní!

29.04.2019 / Korálki

Na  Alze si můžete letní číslo našeho časopisu koupit již nyní elektronicky.Také si můžete objednat elektronické předplatné.  

ZDE si ho můžete už teď předobjednat v tištěné podobě (vychází 2. 5. 2019). 

Lepíme tavnou pistolí

22.04.2019 / Návody

Také si ze svých jarních toulek přinášíte různé poklady? Já jsem je zužitkovala na věnec na dveře. A během příprav jsem objevila, že když použijete tu správnou náplň do tavné pistole, bude vše držet na svém místě jako přibité! 

Jarní inspirace

04.04.2019 / Trendy

Když jsme na frankfurtské výstavě Creativity potkaly stánek SOSPESO TRASPARENTE italské designérky Monicy Allegro, něžnost a hravost jejích obrazů a šperků nás oslovila. Rády bychom se o její inspirativní tvorbu podělili i s vámi.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí