Blog Rooya

Soutěžte s Instagramem

08.11.2018 / Soutěž
SOUTĚŽTE S NÁMI

Tagujte na Instagramu své korálkové výrobky takto #koralkicz a vyhrajte každý měsíc poukázku do korálkárny Rooya v hodnotě 1000 Kč. Výherce je vybírán náhodně poslední den v měsíci - zabodneme prst do obrazovky :) 

Říjnovým výhercem se stala Jarmila Hečina Bílskágratulujeme!

Mrkněte na příspěvky v soutěži, kochejte se a inspirujte tvorbou jiných! 

Vánoční číslo právě vyšlo!

01.11.2018 / Korálki

Do korálkárny Rooya právě dorazilo vánoční číslo našeho časopisu! 

A také začíná distribuce (stánky PNS, SENDPředplatné.sk). Zde koupíte aktuální i starší čísla. Na Alza.cz koupíte předplatné i jednotlivá čísla v elektronické podobě. 

 

Korálki, Vánoce 2018, téma Skořice, 6/2018

 

Vánoční číslo časopisu vychází 1. 11. 2018

 

Letošní vánoční číslo jsme pojali tradičně  - jehličí, červená a vůně skořice. 

 

Z obsahu: Stále pokračujeme v návratu k tradičním tvarům korálků, které máte všichni doma. Z nových jsou to korálky Tear duo a Vexolo.

 

A jaké výrobky si s námi můžete vyrobit? Čtyři vzory na hvězdy, dva na anděly, dvě vánoční baňky, kroužek na ubrousek, ozdůbky ve tvaru rampouchu, svícen, drátovanou rybu a návykový náramek či náhrdelník. Jako už tradičně jsou projekty velmi variabilní, můžete je použít různými způsoby.

 

V tomto čísle je také mnoho zajímavých článků, pozvánek, tipů, Galerie čtenářů a soutěže.

 

Všechny projekty jsou označeny stupněm obtížnosti a mají podrobně rozepsaný materiál a pomůcky.
Nezapomeňte sledovat nový, moderní web časopisu, kde se stále něco děje. 
52 plnobarevných stran, 15 projektů

Vánoční číslo elektronicky už nyní!

30.10.2018 / Korálki

Na Alze si můžete vánočníčíslo našeho časopisu koupit již nyní elektronicky.Také si můžete objednat elektronické předplatné.

 

V tištěné podobě vyjde 1. 11. 2018. Zde si ho můžete už teď předobjednat v našem e-shopu. 

Tvoření seniorek

18.10.2018 / Návody

Je mi ctí navštěvovat dvě skupiny seniorek a tvořit s nimi. Máme na to vždy dvě hodinky a je třeba brát v úvahu, že ne všem slouží zrak cit v prstech dobře. Nicméně nadšení a radost z tvoření výtvorů jsou o to větší! 

Tentokrát jsme dělaly andílky s organzovou sukýnkou, co na ně říkáte? 

Rumělka aneb cinabarit

03.10.2018 / Návody

Když udeří plískanice a sluníčko je víc za mraky než svítí, a když vykoukne, tak je spíš zubaté, je třeba si rozjasnit den jinak. 

Za mne jsou tou nejlepší cestou svíčky, vonné olejíčky a vůně vůbec, no a červené náušnice. Tyhle jsem si udělala z nádherně červeného minerálu cinabaritu, česky rumělky.

Pověsila jsem si květinové kapky na dlouhé nýty s kuličkou a na nerezová uzavřená zapínání.  Pro mne byl do teď tento minerál méně známý a tak jsem si o něm něco zjistila (zdroj Wikipedia a Nakridlechandelu.cz)

Cinabarit neboli rumělka je měkký minerál, složením HgS (sulfit rtuťnatý), který vzniká vysrážením při 100 st. C. Dříve se těžil ve Španělsku a Slovinsku, dnes většinou v USA. Ve středověku se z něj získával červený pigment. 

Svou barvou odpovídá 1. čakře (kořenová). Je to základní čakra, která nás spojuje s životní energií a se Zemí. A je základním vstupem energie pro vyšší čakry. Je-li první čakra otevřená a harmonicky funguje, zažíváme hluboké osobní spojení se Zemí a jejími tvory, spokojenost, vitalitu, stabilní a vnitřní sílu, materiální jistotu. Tak nelétejme hlavou v oblacích a uzemněme se třeba rumělkou :) 

Krásný podzim přeji! 

Vaše Šárka Rooya

Soutěžte s Instagramem

02.10.2018 / Soutěž
SOUTĚŽTE S NÁMI

Tagujte na Instagramu své korálkové výrobky takto #koralkicz a vyhrajte každý měsíc poukázku do korálkárny Rooya v hodnotě 1000 Kč. Výherce je vybírán náhodně poslední den v měsíci - zabodneme prst do obrazovky :) 

Zářijovým výhercem se stal/a coco_nut2418gratulujeme!

Mrkněte na příspěvky v soutěži, kochejte se a inspirujte tvorbou jiných! 

Podzimní věnec

26.09.2018 / Návody

Miluji podzimní procházky, které jsou provoněné suchým listím, sluníčkem, ale už i mírným mrazem.

Všude kolem mě zrají šípky a jiné plody, na zemi leží suché větve a opadané žaludy. To vše je materiál vhodný na tvoření a nemusíte pro něj do žádného obchodu - stačí si udělat procházku přírodou.

Rozhodla jsem se, že si vytvořím věnec a přivítám tak podzim. Běžte se projít a tvořte se mnou!

 

Návod ZDE.

Jedinečné kurzy korálkování se Zsuzsou Veres

25.09.2018 / Pozvánka

Ráda bych vás pozvala na unikátní korálkové kurzy se Zsuzsou Veres. V Praze bude dva dny: 20.- 21. října 2018. Kurzy se konají v dílně korálkárny Rooya, Blanická 6, Praha 2. 

Oba dva dny probíhají formou maratonu. V sobotu celodenního a v neděli dvou půldenních. Vyberete si z devíti nabízených designů viz obrázky a vše, co stihnete, na to dostanete návod. Tlumočení výkladu z maďarštiny na místě k dispozici. Materiál si zakoupíte na místě nebo si můžete donést svůj. A TADY se můžete přihlásit. 

Chtěla jsem o Vezsuzsi napsat aspoň krátký článek, ale prostě všude se prezentuje jen svými korálkovými krásami. A tak u toho zůstane i u nás, bude to přehled toho, co si můžete ušít na jejím korálkovém maratonu :) 

Podzimní Kreativ Ostrava se blíží!

23.09.2018 / Pozvánka

KREATIV Ostrava – oblíbená výstavy pro milovníky ručního tvoření

Od 9. do 11. listopadu 2018 se koná na Výstavišti Černá louka v Ostravě výstava Kreativ Ostrava 2018.

 Přijďte se inspirovat originálními nápady, vyzkoušet si nejrůznější výtvarné techniky, podívat se na staré rukodělné dovednosti, nakoupit si kreativní materiál a pomůcky za výstavní ceny.  Pořídíte zde také jedinečné dárky pro vaše blízké k Vánocům nebo k jiné příležitosti. Těšit se můžete na spoustu workshopů nebo výtvarných dílniček určených dětem, ale také dospělým kreativcům.

I letos pro vás máme připravenou prodejní výstavu QUILT Ostrava, která je již počtvrté součástí výstavy KREATIV Ostrava. Ozdobné prosívané deky – quilty a další výrobky patchwork výrobky vás určitě upoutají svou originalitou a dokonalých zpracováním.

 

 Těšíme se na Vás!

 

 

Otevírací doba:
9. 11.     10:00 - 18:00 hod.
10. 11.   10:00 - 18:00 hod.
11. 11.   10:00 - 16:00 hod.

Vstupné:

 Dospělí                                    90,- Kč
Důchodci, studenti, děti          50,- Kč
Hromadný vstup pro školy a domovy důchodců (min. 10 osob)  25,- Kč

Držitelé TP, ZTP a ZTP/P a jejich doprovod   ZDARMA

Tvořivá Olomouc potřetí!

17.09.2018 / Pozvánka

Tvořivá Olomouc – „Tvořím, tedy jsem…“

KDY: 13. – 14. 10. 2018 

KDE: Střední škola polytechnická, Rooseveltova 79, Olomouc.

WEB VÝSTAVY

--------------------------------------------------------------------------------------

V termínu 13. -14. 10. 2018 na Střední škole polytechnické v Olomouci se koná teprve třetí výstava v pořadí a už má mezi návštěvníky a vystavovateli pověst nejrychleji rostoucí akce svého druhu v ČR.

Jarní výstava měla přes 2000 návštěvníků, na podzim očekáváme tradičně větší účast.

Výstava je zaměřená na aktivní, kreativní trávení volného času, rukodělnou tvorbu dospělých, dětí i celých rodin. Nabízí širokou škálu technik, ukázky, dílny, workshopy a možnost nákupu materiálu i výrobků.

"Návštěvníci si mohou vybrat z nabídky desítek vystavovatelů. Vyzkoušet si budou moci malbu a kresbu na různé materiály, tvorbu ze dřeva, z korálků, z vlny, plsti, látek, písku a mnoha jiných materiálů. Spoustu nápadů a materiálu si mohou odnést s sebou domů, nabídka na stáncích bude nepřeberná. Ve dvou nabitých školních halách mohou strávit rodiny s dětmi celé dny. Dobré jídlo, skvělá káva a dostatek prostoru určitě přispějí k vynikající atmosféře obou dní, " láká na výstavu její manažerka Marta Nevrlá.

V neposlední řadě je výstava také jistě zajímavou příležitostí pro školy, školky a jiné organizace k získání kontaktů na nové dodavatele a techniky, které mohou uplatnit při svých aktivitách a práci.

Návštěvníkům také doporučujeme vzít si dostatečnou hotovost, i přes to, že několik prodejců již přijímá platby kartou.

Načerpejte inspiraci a nakupte si materiál na svou podzimní a vánoční tvorbu!

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí