Blog Rooya

Temari návod na webu

05.03.2018 / Návody

Že jste nikdy neslyšeli toto zvláštní slovo? :) Je to stará japonská technika vytváření dekorací a šperků. Vytvořte si s námi jeden krok za krokem díky našemu novému článku v sekci Návody. 

Jarní číslo časopisu Korálki právě dorazilo do korálkárny Rooya!

01.03.2018 / Korálki

Korálki, Jaro 2018, téma pasteLOVE, 2/2018

Jarní číslo časopisu právě vyšlo! Tady ho najdete v e-shopu Rooya.

Dnes ho také PNS rozváží na stánky a SEND ho balí a zítra odešle předplatitelům. Odeslali jsme také balíky do korálkáren Qitko, Koralky.cz a Koralkykomponenty. Ptejte se po něm :)

V těchto tuhých mrazech přivoláváme jaro jemnými pastelovými barvami a květinovými motivy jarního čísla našeho časopisu :) 

V tomto čísle na vás čeká spousta krásných projektů. 
Můžete si jednoduše ušít dvě kuličky z korálků, obšít libovolný kámen, ušít indiánské náušnice, obšít zase jiným způsobem rivoli Swarovski a třeba brož s kytičkami z korálků. Anebo vytvořit spoustu krásných náramků, přívěsků, náhrdelníků a náušnic z rokajlu Miyuki, Preciosa a Toho, korálků Matubo Nib-bit, Superduo, Cali, Triola, Pellets, Kheops par Puca, Miyuki Half Tila, pohanky, perliček a kuliček. Z dalších technik v čísle najdete dva jednoduché a přitom efektní projekty z polymerů a šperky z puzzlí. 
V tomto čísle je také mnoho zajímavých pozvánek, tipů, fotodopis čtenářky, Galerii čtenářů, rozhovor s tvůrkyní doplňků v Shabby Chic stylu a povídání o vzniku úžasného korálkového šperku ve tvaru řetězu.
Všechny projekty jsou označeny stupněm obtížnosti a mají podrobně rozepsaný materiál a pomůcky. 

52 plnobarevných stran, 15 projektů, doporučená cena 72 Kč


Tvořivá Olomouc podruhé!

28.02.2018 / Výstavy

Náš stánek s korálky můžete potkat na akci Tvořivá Olomouc, která se po úspěšném prvním ročníku na podzim 2017 koná již podruhé. Výstava je zaměřená na tvoření jak pro dospělé, tak i pro děti. Cílem je seznámit veřejnost s novými trendy ve tvoření a přivést návštěvníky k tak trochu jiné kreativní formě trávení volného času, která je nám všem tak blízká a společná.

Rooya Vám do Olomouce přiveze kompletní sortiment japonského rokajlu Miyuki, a to Delica 11/0, seed beads 11/0 a 15/0. Více Miyuki korálků nikde jinde v ČR na vlastní oči neuvidíte!
Dále vám nabídneme broušené kameny Swarovski spolu s rhodiovanými komponenty, skleněné bubliny a baňky s různými náplněmi, bižuterní komponenty včetně velkého množství kovových přívěsků, oblíbené střapce, akrylové kytičky a další.

Na wokshopu si s námi můžete obléct do korálků přívěsek panenky nebo vyrobit náušnice ze střapců a přívěsků.

Akce probíhá 10. - 11. března na Střední škole polytechnické v Olomouci.

Více informací o konání a fotografie z minulého ročníku najdete na www.tvoriva-olomouc.cz.

Těšíme se na setkání s Vámi!

Šárka a Dominika

Jarní číslo elektronicky už nyní!

28.02.2018

Na Alze si můžete jarní číslo našeho časopisu koupit již nyní elektronicky. Také si můžete objednat elektronické předplatné.  

Květinková dutinka - projekt ze staršího čísla

14.02.2018 / Návody

Ve starších číslech našeho časopisu se dají najít poklady :) A jeden z dílny Veroniky Mrázikové jsme pro vás zveřejnili ZDE

Modelování ze stříbra nás baví!

12.02.2018 / Kurzy

Znáte zázrak jménem stříbrná modelína čili Art Clay Silver? Z modelíny podobné jemné keramické hlíně vznikne po několika jednoduchých krocích nositelný šperk z ryzího stříbra.

Přijďte na kurz v dubnu v Praze a v Pohořanech u Olomouce (Qitko tam organizuje víkendový tvořivý sraz, přihlášení na jejich webu). Přiložené fotky jsou z kurzu v Brně v Polymerovém klubu. I tam se moc ráda v průběhu roku vrátím. 

Mohlo by vás zajímat: Kuličkový lis Kulísek

26.01.2018 / Rozhovor

Představujeme vám KULÍSEK, novou výtvarnou pomůcku pro děti i profesionální umělce na otisk linorytu, slepotisku, otisku z koláže, mědirytu, suché jehly, papírořezu - na papír, textil i dřevo. Je vynikající pro otisk přírodnin - dokonalý otisk listů, trav, peříček, letokruhů... Vhodný do školy, do přírody, na tábory, do kroužků. Vynikající zejména pro drobnou grafiku, ale s hravostí dokáže překonat i rozměry válcového lisu. Ruční lis je lehký a snadno přenosný. O jeho vzniku se dočtete i zde.

Vyvinuto i vyrobeno v České republice. Zapsáno u Úřadu průmyslového vlastnictví ČR.

Rozměry: průměr 9 cm, výška 6,5 cm, váha 0,6 kg (údaje jsou přibližné, jedná se o ruční práci).


Lis si můžete objednat přímo na jeho webu.

Dva nové projekty ze starších čísel

19.01.2018 / Návody

Ze starších čísel jsme pro vás zveřejnili dva krásné návody na náušnice od Nely Kábelové, ať se vám pěkně šijí :) A tady jsou:

Barborky

Vločky

Řemesla živě - festival řemeslných workshopů - Praha 2

19.01.2018 / Výstavy, Kurzy

21.-22. 2. 2018 se na Novoměstské radnici (Praha 2) koná festival řemeslných workshopů a s námi se tak také můžete potkat. 

Budeme navlékat mačkané korálky a rokajl na pruženku či paměťový drát, bude to zdarma vhodné hlavně pro děti :) 

Novoměstská radnice ve spolupráci s odbornými středními školami, učilišti, řemeslníky a řemeslnými spolky zaplní své historické prostory více jak 20 řemeslnými workshopy.
Již po páté se budete moci na Novoměstské radnici přesvědčit, že na dobře zvládnuté řemeslo je radost pohledět a pořekadlo „zlaté české ručičky“ není jen prázdný pojem. 

Festival je určen všem, kdo mají zájem o řemeslné obory a rádi si prakticky vybraná řemesla vyzkouší.

VSTUPNÉ: ZDARMA
/u některých workshopů poplatek za použitý materiál/

Více informací na webu nebo na Facebooku

Moc milá návštěva

18.01.2018 / Kurzy

Minulou sobotu, 13. 1. 2018 přijala naše pozvání skvělá polymerová umělkyně Fabiola Perez Ajates a učila nádherný kurz modelování z polymeru na téma Kompozice a vyváženost. Je to skvělá profesionálka a nádherná žena. Setkání s ní vás obohatí v oblasti technik tvoření s polymerovými hmotami, ale také lidsky. Je totiž hluchoněmá a přitom nádherně komunikuje s okolním světem, srší pozitivitou, usmívá se a šíří nádhernou energii. Moc se těšíme na červnové setkání s ní!!! Aby vám nový termín neunikl, přihlaste se k odběru newsletteru klubu Rooya nebo sledujte web

Tento nádherný, oboustranný obrázek jsem dostala od Fabi jako dárek, děkuji! Šárka

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí