Blog Rooya

Barevnosti a témata časopisu Korálki 2017

29.08.2016 / Korálki

Ačkoliv to vypadá, že času je dost, vypisujeme už témata a barevnosti pro rok 2017, abyste se jako čtenáři měli na co těšit a jako autoři si mohli promýšlet své projekty. Věříme, že to bude opět překrásný společný rok korálkování a tvoření! 

V článku najdete i uzávěrky a data vydání jednotlivých čísel. Pokud máte nápad na projekt či článek, napište mi na Sarka@rooya.cz, domluvíme se. 

Rychlý letní náhrdelník z perliček

17.08.2016 / Návody

Moje milá sousedka právě slaví svátek a vím, že má ráda zlatou barvu. A dnes se k ní chystám na kávu. A tak jí ještě před odchodem připravím malý dárek. Z ketlovacích jehel, dvojitých spojovacích kroužků, karabinky, perliček a rokajlu připravím řetízek. Techniku ketlování si můžete zopakovat krok za krokem tady

Věnec ze starého povlečení

15.08.2016 / Návody

Našla jsem na půdě staré, bavlněné povlečení s moc pěkným vzorem - z jedné strany jemné proužky a z druhé už trošku vybledlé kytičky. A tak jsem z něj pomocí tavné pistole vytvořila věnec jako dekoraci na dveře chalupy.

Jak na to, jsem pro vás nafotila, najdete to v sekci Návody. Krásné letní tvoření přeje Šárka

Partnerské náramky ze stříbra

04.08.2016 / Návody
Kamarádky z Rousínova u Rakovníka, kde máme chalupu, chtěly zkusit modelovací stříbro. Obvykle na kurzu nemodeluji, protože mám plné ruce pomoci studentkám, abychom stihly odejít včas domů. Ale tentokrát to bylo jinak. Sešly jsme se ráno a měly celý den na hraní, štěbetání a tvoření. Každá jsme donesly něco dobrého - koláč, čertvou mátu, bezinkový sirup. A tak při limonádě a sladkostech vznikaly modely. A pod mýma rukama se vylouply tyhle partnerské náramky. Na pánský (ze tří dílů) jsem si z plátku ACS hlíny vyválela podlouhlé placičky o tloušťce 1,25 mm. Do nejdelší jsem vyryla nenápadný nápis Jediný svého druhu a trošku ho po stranách poškrábala a poryla. Dva menší proužky dostaly razítka květin a srdce a malinko jsem je otrhala pro dosažení efektu nedbalého vzhledu.  A teď ten můj, dámský. Ze zbytku jsem udělala oválnou placičku, otiskla na ni srdíčko a jehlou rozmazala jeho okraje. Nožíkem jsem pak ještě poškrábala kraje celého plátku. Do všech dílků jsem párátkem udělala dírky...

Už jste zkoušeli modelovat ze stříbra?

28.07.2016 / Kurzy

My ano, včera! Podívejte se, jaké krásné kousky se účastnicím kurzu povedly vymodelovat. Art Clay Silver je modelína, která je po vysušení a vypálení ryzím stříbrem. Hotovo máte za 3-4 hodiny. Nevěříte? Přijďte na náš další kurz.

Až se zima zeptá, co jsem dělala v létě :)

25.07.2016

Je červencové horko a dusno, hýbat se moc nemůžu, ale nechce se mi jen tak ležet. Ale taky se mi nechce do velkých projektů. A tak si udělám na zimu svetřík na hrnek. Zvolím lněnou přízi, aby se mi to v tom horku lépe háčkovalo. 

Těšíte se na podzimní číslo?

19.07.2016

I když je překrásné léto, my jsme v plné přípravě podzimního čísla. A právě dnes nám firma Estrela přislíbila nejen návod, ale také příbal pro předplatitele v podobě kompletního materiálu na náušnice na fotce. Tak už se těšíte s námi? :)

Kde můžete koupit aktuální číslo našeho časopisu?

11.07.2016

Korálkárna Rooya, Blanická 6, Praha 2 a v e-shopu - včetně příbalů

Korálkárna Qítko (Olomouc, Přerov, Prostějov) - včetně příbalů

Korálky.cz (Praha, Brno, Ostrava) 

Korálky-komponenty (Praha, Brno, Žďár n.S., Pardubice)

Anelis-kreativ (Jeseník)

 

V Polsku u Beading.pl.com

na stáncích PNS (ptejte se, prosím, u svého trafikanta)

 

předplatné na SEND a Předplatne.sk

Jak se fotila obálka prázdninového čísla.

04.07.2016 / Rozhovor

Petra Koubová a Ziminka si vzaly své slečny dvě Anežky a Kačku, já foťák a vyrazily jsme nejprve do obchodu Jane Bond vybrat šaty. Tímto velice děkujeme za zápůjčku. Ďkola, kde se točil film Rebelové, je blízko, pražské Vinohrady retro atmosférou srší :) Ale než jsme kní došli, zaujal nás trávník, park, stromy a nádherná růčelí okolních domů. A tak jsme si začaly hrát...

Návod na letní náušnice

04.07.2016 / Návody

Návod na tyhle náušnice se nám do časopisu nevešel a tak vám ho přinášíme tady

Autorkou je Mirka Křepelková

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí