Blog Rooya

Set s květinami z Miyuki Delica

12.07.2009
Jak Ziminka psala v prázdninovém čísle 04/09 str. 7, došila i náhrdelník a naušnice. Finální podoba je krásný kompletní set. A ještě trik od Ziminky:-) Protože se mi moc zalíbily kytičky z prázdninového čísla časopisu Korálki a chtěla jsem mít k prstýnku celou soupravu, vznikl tak náramek, náhrdelník i náušnice.   Na náušnice jsem použila kytičku, a na spodní lísteček jsem našila kaplík, kterým jsem nejprve provlékla ketlovací nýt. Ten jsem zkrátila na požadovanou délku, zabrousila a tím vznikla náušnice pultového typu. Stejný kaplík jsem našila i na kytičky, které tvoří náhrdelník. Jen jsem na nýtu udělala očko a to přiketlovala na řetízek.   Mnoho krásného tvoření přeje Ziminka    ...

Háčkování - základní techniky

10.07.2009

V sekci "Techniky" jsme pro vás připravili základy háčkování, které navazují na projekt z prázdninového čísla časopisu. Základy háčkování najdete třetí od shora.

Krásné háčkovací prázdniny.:-)

Prázdninové číslo časopisu Korálki je v tisku

06.07.2009 / Korálki

Co jsme pro vás připravili do prázdninového čísla? Tématem čísla je dřevo a tyrkys. Jablonex připravil dřevěné perle. Pokračují seriály šitých šperků, tentokrát peyot, modelování z Fima i z ACS a také se dočtete zajímavé informace o dalším z kamenů, tentokrát to bude tyrkys.
Čeká na vás 23 projektů (namátkou indiánské naušnice, šitý prstýnek z Miyuki Delica, mastek, v sekci odjinud vázání mušek) a spoustu rozhovorů a článků. Těšíme se, že nám napíšete, které články a postupy se vám líbí víc a které míň. Vaše názory můžete psát i přes Facebook, přidáte si nás pod názvem "tvořivý dvouměsíčník Korálki".

Krásné prázdniny vám všem přeje celá redakce časopisu:-)

Videa - Fusing v mikrovlné troubě

03.07.2009

V sekci "Videa" jsme pro vás přidali záznam z pořadu Rady ptáka Loskutáka na fusing v mikrovlné troubě. Pokud vás tato technika zajímá, neváhejte se podívat.

Krásný prodloužený víkend.:-)

 

Korálki 4/2009

01.07.2009 / Korálki

Videa - Stříbrné 3D šperky

29.06.2009

V sekci "Videa" si můžete prohlídnout reportáž Stříbrné 3D šperky, které v pořadu Rady ptáka Loskutáka představila Šárka Rooya.

Přeji pěkné letní tvoření.:-)

Návod na náhrdelník Kapky deště v trávě

13.06.2009

V rubrice "Návody" jsme pro vás připravili další návod na letní projekt. Tentokrát se jedná o náhrdelník Kapky deště v trávě. Návod najdete hned na první straně rubriky druhý od shora.

Pěkné tvoření všem:-)

Návod na naušnice Námořník

01.06.2009

V sekci "Návody" můžete najít nový projekt na naušnice Námořník. Najdete ho na druhé straně druhý od shora.

Krásný a pohodový červen.:-)

VIDEO - letní trendy a technika tesání z mastku

21.05.2009

Milí čtenáři,

ráda bych vás informovala, že v sekci "video" přibyl záznam z pořadu Sama doma, kde Šárka Rooya představila letní trendy a techniku tesání z mastku.

Přeji krásný květen:-)

VIDEO - tvoření z FIMA

18.05.2009

Pokud jste v neděli 10. 5. 2009 nestihli reportáž "Polymerové modelovací hmoty" v pořadu Rady ptáka Loskutáka, podívejte se do sekce videa a inspirujte se na letní projekt.:-)

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí