Dekorace: Korálková šperkovnice

Blíží se čas Vánoc a tím i rozhodování, jak a čím obdarovat své blízké. Vytvořit jako dárek náhrdelník, náramek, náušnice, brož atd. je pro korálkářku asi samozřejmostí. Ale co takhle vytvořit vlastní šperkovnici? 

Z archivu časopisu Korálki 2012/1

Pomůcky :

kartonová krabička 80 x 80 x 80 mm (spodní část, vložka a víčko)
disperzní lepidlo (Herkules, Dispercol)
špejle nebo dávkovač na lepidlo
korálková mozaika 15 x 15 mm červená – 20 kusů
korálková mozaika 15 x 15 mm medová – 40 kusů
korálková mozaika 15 x 15 mm zelená – 56 kusů
korálková mozaika 15 x 10 mm červená – 50 kusů
větší skleněné čočky transparentní – 4 kusy

Materiál a pomůcky:

Začněte spodní částí krabičky. Na podložku si vyskládejte mozaiku, kterou budete lepit, boční stranu krabičky natřete lepidlem a přilepte mozaiku.

Nechte zaschnout a nalepte protilehlou stranu. Připravte si mozaiku na zbývající dvě strany. Postupně nalepte a nechte zaschnout.

Otočte spodní část krabičky dnem vzhůru, do rohů kápněte trochu lepidla a přilepte transparentní čočky, budou sloužit jako nohy krabičky. 

Nyní nalepte víčko krabičky. Připravte si mozaiku, natřete boční stranu víčka lepidlem a přilepte. 

Stejně nalepte protilehlou stanu. Připravte si mozaiku na zbývající dvě strany, postupně nalepte.

Nakonec si připravte mozaiku na vrchní stranu víčka.

Lepidlo pečlivě naneste i na horní plošky mozaiky lepené z boků a mozaiku přilepte. Disperzní lepidlo po zaschnutí zprůhlední, nemusíte se tedy obávat, že bude pod mozaikou prosvítat. Nechte zaschnout.

Korálkové šperkovnice můžete vyrábět ve třech velikostech, na výběr jsou krabičky o rozměrech 80x80x80 mm, 60x60x60 mm (obě velikosti s víčkem nebo bez víčka) nebo 40x40x30 mm (otevřená krabička bez víčka). Korálková mozaika se vyrábí v různých tvarech a velikostech (např. čtverečky 15x15 mm nebo 8x8 mm, obdélníčky 10x15 mm, kolečka průměr 8 mm, transparentní čočky, nově jsou v nabídce trojúhelníčky 12x12x12 mm), všechny tvary jsou ve velké škále barev.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí