Přívěsek: Ty jsi moje srdce

Svátek svatého Valentýna se slaví každoročně 14. února. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce jako symbolu lásky. Srdíčkový motiv tedy nesmí chybět v žádném ze zimních čísel časopisu Korálky, abyste své srdce stihly do února vyrobit! Ať už se stane  dekorací, přívěskem na krk, na kabelku... a nebo ho chcete darovat jako připomenutí lásky či přátelství.

Autor: Alexandra Lysenko

Archiv časopisu Korálki 2O12/1

Pomůcky :

5 g českého rokajlu stříbrné barvy 11/0

13  ohňovek o průměru 3 mm

5 ohňovek o průměru 4 mm

1, 5 metru vlasce 

Základní proužek ušijte pravoúhlým stehem zvaným čtyřkorálek.

Každá skupina čtyřkorálku má své pořadové číslo, některé skupiny se liší od klasického pravoúhlého stehu tím, že mají namísto 4 korálků (obr. 2a) 6 korálků (obr. 2b). Na předešlém obrázku se liší skupiny 22, 29, 30, 32, 34.  Tato čísla jsou označená červeným kolečkem. 

Ušitý projekt sešijte k sobě (obr. 3a). Na pravou niť navlékněte jednu ohňovku a dva rokajly stříbrné barvy (obr. 3b).

Pokračujte pravoúhlým stehem dle obrázku od písmene B, kde světlomodré korálky tvoří základní proužek, tmavé korálky pak přidávaný proužek. Černé šipky ukazují směr šití.

Na obrázku 5a vidíte, jak vypadá horní špička „prdelka“ a na obrázku 5b dolní špička ušitého srdce. Číslice na obrázcích 5a a 5b jsou pořadová čísla skupin čtyřkorálku z obrázku 4.

Spojte sešitím horní a dolní okraj z předchozích řad dle obrázku 6, opět světlomodré korálky označují již ušité řady atmavé korálky řady přidané.

Na obrázku 7a je vidět výsledek sešití. Modře označené rokajly jsou tmavě modré korálky z obrázku 6. Na konci práce vlasec zauzlujte a ustřihněte (obr. 7b).

Do korálkového oka (mezi velkými 4 mm ohňovkami) navlékněte šlupnu a zavřete konce šlupny k sobě. 


 


Přeji všem krásné tvoření 

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí