Náušnice: Andělské náušnice z Korálki 2/2008

Obtížnost: 2

Andělské náušnice byly označeny čtenáři jako nejlepší projekt čísla 2/2008. Pokud jste neměli tenkrát čas si je vyrobit, tak teď je ta nejlepší doba. Komu by se nehodilo trochu andělské posily, že?!:-)

Materiál a pomůcky:


90 cm drátu o síle 0,6 mm, 4 m drátu o síle 0,3 mm


náušnicové zapínání


8 kovových kytiček, 56 ks maxi zamačkávacího rokajlu – 1,5 mm
barevný rokajl, čajová svíčka (podle ní budeme tvarovat kruh)

Ustřihněte si asi 15,5 cm drátu o síle 0,6 mm a začněte ho obmotávat slabším drátem o síle 0,3 mm (je dobré, když slabší drát nestříháte a namotáváte ho na silnější rovnou ze špulky…). Až bude skoro celý obmotaný, přiložte ho ke svíčce a vytvarujte podle ní kruh, spojte dráty k sobě a udělejte očko na zavěšení zapínání, tenký drátek nechte přivázaný (pokud jste motali přímo ze špulky, tak špulku odstřihněte, nechte cca 1 m, abyste potom mohli přidrátovávat zamačkávací rokajl, spirálky, kytičky a barevný rokajl).

Vytvarujte si malé a velké spirálky, na malou spirálku je potřeba drátek o síle 0,6 mm a délce asi 5,5 cm, na velkou spirálku drátek o síle 0,6 mm a délce asi 7,5 cm (velká spirálka musí být dost velká, aby se do volného místa vlezla kovová kytička).

Na tenký drát navlékněte zamačkávací rokajl, který přidrátujte ke kruhu, a s ním postupně přidrátujte spirálky.

Až budete mít zamačkávací rokajl a spirálky přidrátované po celém obvodu kruhu, navlékněte na drátek kytičku, kterou vdrátujte do spirálky.

Obtočte nahoře na první polovině spirálky, spojte s druhou polovinou, navlékněte kytičku, dole ji přidrátujte a vraťte se její dírkou zpět nahoru do spirálky, nahoře parkrát obtočte, navlékněte rokajl a spojte se třetí velkou spirálkou, stejně pokračujte dál, dokud nevypletete celý kruh.

Drátek přidrátujte ke spirálce a přebyvající část ustřihněte. Očko na zavěšeni přetočte o 90° a dejte na něj náušnicové zapínání.


 


text a foto postupu: Anna Jakubcová, Angel1234@seznam.cz


foto: Pavel Zvirze Zvěřina

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí