Náramek: Twinorybí specialita

Název možná zní jako z japonského jídelního lístku, ale jde jen o další díl mého oblíbeného dobrodružného seriálu s názvem: Co vše se dá udělat z korálků Twin (nebo Superduo). Použít je do rybího stehu se přímo nabízí, místo dvou korálků prostě navléknete jeden dvoudirkový. Ušitá dutinka možná není tak pravidelná, jako když ji šijete jen z rokajlů, ale vypadá nesporně zajímavě

Text, foto a schema: Darí Fejtková
http://www.dari.cz

Hlavní foto: Konstantin

Archiv časopisu Korálki 2012/04

Pomůcky :

5-6 g od každé barvy korálků Twin / Superduo - světle modrá, tyrkysová, krystal, růžová

10 g tyrkysového rokajlu 10/0

10 g růžového rokajlu 10/0

4-5 otoček náramkového paměťového drátu

8 broušených tyrkysových korálků 14 mm, například ohňovky

16 ozdobných kaplíků

8 kovových ozdobných korálků

Ustřihněte si 1 m nitě. Navlékněte 1 Twin, 2 rokajly a Twin provlékněte i druhou dírkou, stáhněte 10 cm od koce nitě a svažte 2 uzlíky.

Provlékněte Twin směrem od uzlíku a provlékněte i rokajl nad Twinem. Navlékněte 2 rokajly a provlékněte Twin i rokajl nad ním ještě jednou.

Provlékněte poslední 2 navlečené rokajly, navlékněte nové dva rokajly a rokajly, které jste provlékaly provlékněte ještě jednou.

Provlékněte poslední 2 navlečené rokajly, navlékněte nové dva rokajly a rokajly, které jste provlékaly, provlékněte ještě jednou.

Provlékněte poslední 2 navlečené rokajly, navlékněte nové dva rokajly a rokajly které jste provlékaly provlékněte ještě jednou.

Provlékněte poslední 2 navlečené rokajly, ušitý proužek prohněte do U a provlékněte Twin a rokajl nad ním.

Navlékněte Twin jednou i druhou dírkou a provlékněte dva rokajly pod Twinem dolů, nit provlékněte vedlejšími dvěma rokajly nahoru, navlékněte 2 rokajly a hned následujicími dvěma rokajly zase provlékněte dolů a vedlejšími zpět nahoru. Navlékněte Twin jednou i druhou dírkou a provlékněte dva rokajly pod Twinem dolů, nit provlékněte vedlejšími dvěma rokajly a Twinem z právě ušité řady směrem nahoru.

Navlékněte dva rokajly a provlékněte Twin a rokajl pod twinem dolů, nit provlékněte vedlejšími dvěma rokajly nahoru, navléknněte Twin jednou i druhou dírkou a provlékněte dvěma rokajly pod Twinem dolů a vedlejšími zpět nahoru. Navlékněte 2 rokajly a provlékněte dva rokajly dolů, nit provlékněte vedlejším rokajlem, Twinem a prvním rokajlem z právě ušité řady směrem nahoru.

Takto ušijte celou dutinku, střídání Twinů a rokajlů je náhodné, tedy jak se vám líbí. Twin vždy nahrazuje 2 korálky. Pro zakončení práce můžete postupovat podle obrázků 1-6. Nit nakonec dobře zapošijte.


Tip: Nedávejte 2 Twiny nad sebe, mají nepravidelný tvar a šití by se vám hůře utahovalo.   Ušijte si 2 dutinky v délce 4 cm, a jednu dutinku dlouhou 22 cm. Na paměťovém drátu udělejte ketlovací očko a navlékněte si kaplíky, korálky a dutinky dle svého uvážení. Na konci paměťového drátu udělejte ketlovací očko.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí