Náramek a náušnice - Hrátky s lanky

Obtížnost: 1

Bižuterní lanko je tvořeno ocelovými strunami (7-49) a potaženo nylonem. Je nealergenní. Skýtá řadu možností využití a na rozdíl od vlasce je k dispozici velká škála barev. Můžeme ho sladit s barvou korálků a nebude nám vadit, když ho někde zůstane kus koukat.

Návod byl publikován v čísle Korálki 2/2009

Časopis Korálki si můžete koupit na rooya.cz, v obchůdcích Rooya, ve vybraných obchodech s kreativními potřebami, na stáncích PNS. Předplatné zajišťuje firma Send Předplatné pro ČR a L.K. Permanent pro Slovensko.

Materiál a pomůcky:
různé druhy a odstíny rokajlu
lanko, může být více odstínů
zamačkávací rokajl
kaloty, kroužky, karabinky
2 Afroháčky
štípací kleště
ploché kleště bez zoubků

Kroužkový náramek

Nastříhejte lanko na kousky o délkách 5 a 8 cm. Připravte si zamačkávaci rokajl a směs různých druhů a barev rokajlu. Na první 8cm lanko navlékněte libovolný počet rokajlů, pak navlékněte zamačkávací rokajl a konce lanka jím spojte.

Na lanko vždy navlékejte vice jak 4 ks korálků. Jednotlivé kroužky spojujte tak, aby byly některé korálky společné více kruhům.
Kroužky vytvářejte náhodně, jak se vám líbí a střídejte jejich velikosti. V některých kroužcích můžete lanko zdvojit, a střídat i odstíny použitého lanka.

Zakončení náramku: Provlékněte korálkem lanko, navlékněte kalotu, zamáčkněte rokajl, zastřihněte a kalotu zavřete.

Náušnice - kruhy

Na lanko navlékněte 2 zamačkávací rokajly, pak směs rokajlů a asi po 5 cm provlékněte lanko opět zamačkávacími rokajly. Tím vytvoříte vnitřní kruh (červená linka), pak navlékejte rokajly tak, aby druhý kruh byl větší než první a opět provlékněte zamačkávacími rokajly (modrá linka).
Rokajly zamáčkněte asi 2 mm od sebe (zelené linky).

Přebytky lanka odstřihněte a do mezery mezi zamačkávací rokajly navlékněte afroháček.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí