Blog Rooya

Barevná inspirace pro Sasanku

25.03.2021 / inspirace

Anemone petal, nebo-li sasankový lístek, je nový tvar skleněných mačkaných korálků od českého výrobce Rutkovsky, který je známý svou kvalitou, tradicí a pestrostí ve výběru tvarů a barev korálků. Vy jejich korálky od nás znáte a víte, že je pro vás vybíráme už mnoho let. V posledních letech Rutkovsky úvadí sezónní kolekce korálků, která vždy obsahuje několiv tvarů korálků v příslušných barvách k ročnímu období.

My jejich kolekce milujeme! Jsou plné inspirace a novinek. A tak ani letošní jarní nemohla v naší korálkárně chybět. Jedním z nových tvarů jsou korálky ve tvaru lístečku, které si přímo říkají o to, patřit do květiny.

Inspirujte se v tomto článku barevnými kombinacemi pro kytičku Sasanka podle návodu Dominiky Rooyi.

ŽIVĚ: Další korálkové povídání, tentokrát s Dominkou

03.02.2021 / Pozvánka

Ve středu 10. 2. 2021 od 19 hodin si budeme opět povídat, tentokrát o korálkování. 

A dáme si tak trochu vlastňáka :) Budu si povídat se svou dcerou Dominikou. Pohybuje se v korálkovám světě 16 let, znáte ji z tvořivých výstav, lektorovala od 15 kurzy a pracuje v naší korálkárně už několik let. A navíc má narozeniny! Zajímá mne, jak to všechno kolem korálků celé ty roky vnímá a jaké má plány.  

Živé vysílání proběhne v naší SKUPINĚ Tvoření s Rooyou a na našem YOUTUBE. 

Těšte se! My se těšíme :) Šárka Rooya

Ze života rukodělce

03.02.2021

"Tak vám musím napsat můj páteční zážitek z pošty. Posílám balíčky a paní za přepážkou zkoumá nálepku: To jsou zajímavé samolepky, je a tady jí máte taky. Já už jsem si jich všimla dřív že je tam máte. Co je Český rukodělec? No to jsem já ????????, povídám. A jelikož za mnou nikdo není, tak se bavíme, o co vlastně jde, a co vyrábím. Paní je nadšená a zvědavá: Kde najdu fotky? Ptá se???????? takže dostane odkaz na mou stránku. A ejhle dnes mi píše svou první objednávku. Takže holky moc děkuji za úžasné samolepky!" Píše nám paní Lucie a my jsme šťastné s ní, že jsme jí malým kouskem papírku s nápadem pomohli podpořili v její krásné práci. Chcete vědět, co dělá? Šije půvabné dekorace a oděvní doplňky. Najdete ji TADY.

Samolepky si můžete za symbolickou cenu koupit ZDE

ŽIVĚ: Další drátenické povídání s Monsterance a Alešem Kulhánkem

31.01.2021 / Pozvánka, Rozhovor

V úterý 2. 2. 2021 od 19 hodin si budeme opět povídat o včerejšku, dnešku a možná i zítřku drátování s ikonou moderního drátenictví Aničkou Monsterance a legendárním dráteníkem Alešem Kulhánkem. To minulé Vás moc bavilo a slíbili jsme, že se ještě v této sestavě sejdeme. A je to tady! 

Živé vysílání proběhne v naší SKUPINĚ Tvoření s Rooyou a na našem YOUTUBE. 

Těšte se! My se těšíme :) 

ŽIVĚ: společná výroba sedáku-pufu z českých Hobby špagátů

19.01.2021 / Kurzy, Návody, Pozvánka

Puf neboli sedák jsem si už dlouho chtěla vyrobit.

A je to tu!!!

Ve čtvtek 28. 1. 2021 od 19 do 20 hodin si s námi můžete uplést sedák neboli puf z českých Hobby špagátů. 

Živé vysílání proběhne v naší SKUPINĚ Tvoření s Rooyou a na našem YOUTUBE. A tam zaké zůstane záznam, kdybyste nás nestihli na živo. 

Technika bude pletení a celým postupem nás krok po kroku provede Lenka z Bambulek ELPopo

 

Kurzy v onlajnu

18.01.2021 / Kurzy, Pozvánka

Pusťte se s námi do tvoření z pohodlí vašeho domova. Připravili jsme pro vás program kurzů, kterých se můžete zúčastnit úplně jednoduše. Zakoupením on-line kurzu získáte veškerý materiál, který vám pošleme domů, a pak už se stačí jen připojit do kurzu.

Funguje to na stejném principu jako on-line výuka ve školách a firemní videokonference. Pro kurzy využíváme službu Zoom, kde vytvoříme virtuální učebnu, kam se všichni účastníci připojí a sledují lektora, který předvádí postup výroby. Lektor má jednu kameru zaměřenou na sebe, aby si s vámi mohl povídat a druhou na své ruce, abyste viděli detailní postup. Aplikace je uživatelsky velmi jednoduchá, nemusíte nic nastavovat.

A co nás čeká za kurzy?

ŽIVĚ: Povídání s legendou korálkování Ziminkou

14.01.2021 / Pozvánka

Přemýšlela jsem, koho bych pozvala do dalších Hovorů R, živého povídání o tvoření.

Pamatujete si Ziminku? Mezi přáteli se jí přezdívalo čvrtodenní zimnice, protože prostě nedá pokoj, dokud na to nepřijde :) Je to chodící encyklopedie korálkování v Česku. Neznám nikoho, kdo by měl takový přehled o korálkovacích technikách, autorech, zdrojích. Navíc je pohotová a vtipná. 

Na několik let z korálkování vypadla díky krásným mateřským povinnostem, ale tímto bych ji ráda vtáhla zpět do hry. Pomůžete mi?

Sejdeme se v sobotu 16. ledna 2021 v 19 hodin. 

Živé vysílání proběhne v naší SKUPINĚ Tvoření s Rooyou a na našem YOUTUBE. Tam najdete i záznam k pozdějšímu přehrání. 

Těšte se! Já moc :) Šárka

Klub drátování s Monsterance.cz

08.01.2021 / Kurzy, Pozvánka
Možnost vstupu do Klubu je právě teď (je vždy omezená na několik dní před začátkem nového tématu). Tématem měsíce ledna, na němž členové začnou pracovat od 13. 1. 2021, je páv. Krom drátu jsou na pávech použity korálky Rutkovsky Beads od nás. 
Moc nás to těší a nemůžu se dočkat na to hejno několika desítek pávů, které vyjde z Klubu za měsíc ????
Přidáte se? Tady najdete více info a možnost přihlášení: https://www.monsterance.com/klub/

SOUTĚŽ o místo na kurzu

04.01.2021 / Soutěž

Soutěžte o místo na kurzu Náušnice s vločkou v hodnotě 750 Kč, který se koná ON-LINE 12.1.2021 od 19:00 hodin.
Výherce získá balíček materiálu vybrané barvy a místo na on-line kurzu s lektorkou.

Soutěžit můžete na naší Faceboové nebo Instagramové stránce Rooya.cz.

Krásnou 4. adventní neděli!

20.12.2020 / Návody, Pozvánka

Dnes si se mnou v Receptáři (po poledni na Tv Prima) můžete vyzkoušet práci s Fimo Leather, polymerovou hmotou, ktera je po upečení pružnější. Dělala jsem z ní jmenovky na dárky. Po Vánocích si je můžete pověsit třeba na klíče. Patinovala jsem zlatnickým bronzovým voskem (máme ho v e-shopu). 
Přejeme krásnou 4. adventní neděli! ❤️

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí