Dekorace: háčkovaná váza/svícen

Len je přenádherný materiál v jakékoliv podobě. V kombinaci s bavlnou může být i přízí na letní topy nebo třeba na tuto dekoraci. V létě si ji užijte jako vázu pod pergolou a na podzim ji přeneste domů a díky rozzářenému světlu svíčky zútulní i temnější kout vašeho bytu. 

Pokud neumíte háčkovat, potřebujete se naučit základní očka, pak je najdete ZDE

Pomůcky :

50 g Bomull-Lin přírodní, háček 3,5 mm, zavařovací nebo jiná sklenice, organzové stuhy

 

Nejprve si vytvořte řetízek z řetízkových ok (ŘO) v délce odpovídající obvodu sklenice, kterou jste si vybrali. Řetízek spojte pevným okem. Řetízek spojte pevným okem (PO) do kruhu.

Nyní uháčkujte 2 ŘO a pak do každého ŘO dlouhý sloupek (DS) po celém obvodu kruhu. Poslední DS spojte s prvním pomocí PO. Uháčkujte 5 ŘO a pak DS do čtvrtého očka DS z předchozí řady. Uháčkujte 3 ŘO a pak opět DS do čtvrtého očka DS z předchozí řady. Krok popsaný v předchozí větě opakujte po celém obvodu kruhu. Poslední DS spojte s prvním pomocí PO. Uháčkujte opět dvě ŘO (takto budete vždy přecházet mezi řadami). Nyní si libovolně vytvořte vzor podle své chuti. Můžete buď vytvářet stále stejné řady podle přechozího popisu nebo některé čtverečky vyplnit tak, že po uháčkování DS uháčkujete další 4 DS do oček DS z předchozí řady nebo jen přes řetízek. Plné a prázdné čtverečky střídejte, jak se vám líbí. Háčkujte několik řad výše než je výška vámi vybrané sklenice. 

Vyberte si vhodnou stužku na stažení. Můžete volit jemnější organzovou či kontrastní  sametku.

Stužku nebo i několik stužek provlečte v místě, kde je sklenice nejužší. A zavažte. 

Sklenici můžete použít jako vázu. 

Nebo jako svícen. 

#Dekorace Materiál #Sklo #Textil Náročnost #Střední Technika #Háčkování
Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí