Návody

Materiál Náročnost Technika

Náramek: Rybízová housenka

Líbí se vám historická technika kroužkování neboli chainmaille? Pojte si s námi touto technikou vyrobit jednoduchý náramek doplněný drobnými korálky.

Text a foto: Bc. Andrea Vachová

Časopis Korálki 2020/02 - nevydaný kvůli pandemii

Náhrdelník: Kroužky a uzlíky

Náhrdelník z hedvábných dutinek a obyčejných hliníkových kroužků doplnily blyštivé kroužky Swarovski a rázem jej povýšily na luxusní kousek. Ale není třeba používat hned ty nejdražší komponenty, technika má svůj neotřelý půvab i sama o sobě.

Text a foto: Hana Škorpilová

Archiv časopisu Korálki 2012/04

Přívěsek: Něžný uličník

Wire-wrapping je krásná a obtížná technika, která vznikla v dávných dobách, dávno před Kristem. Od jednoduchých drátovaných ozdob se pomalu přešlo k dokonalým šperkům z drahých kovů. Dnes najdeme wire-wrappingové šperky nejen ze zlata a stříbra, ale i z dostupnějších materiálů jako je hřejivá měď, blyštivá mosaz či tajemná ocel. Přívěsek Něžný uličník je sice autorským kouskem z mé ocelové dílny, ale inspiroval mne úžasný kolega Ulccinen.

Text a foto Pavla Urxová

Archiv časopisu Korálki 2015/04

Hnízdečkové náušnice

Líbí se vám historická technika Kroužkování? Pojte si s námi vyrobit jednoduché náušnice, které pod stromečkem udělají velkou radost.



Text a foto: Bc. Andrea Vachová,
www.dreamhandmade.eu

 

Náramek: Zlatá se zlatou

Když se vezme lesklá zlatá a matná zlatá tak máte dvě krásné zlaté a když  ty dvě zlaté šikovně spolu propletete, vynikne krása a souměrnost vazby, která se jmenuje plná perská vazba. Působí velmi exkluzivně a její zajímavostí je, že při správné kombinací barev vynikne čtyřhranná plnost a  typické  šipky. I když zlatá je nyní v kurzu a na večírcích a party letos nesmí chybět, nemusíte kroužkovat  jen ve zlaté, stačí najít odvahu a objevit  krásu jiných barevných spojení. Dvě barvy pak kombinujete tak, jako se tady střídá lesk a mat.

Text a foto Hana Škorpilová

www.skorpilova.cz

 

Archiv časopisu Korálki 2013/06

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí