Návody - Videa

Materiál Náročnost Technika

Lapač snů

Lapače snů jsou velmi oblíbeným motivem v různých uměleckých směrech - interierový design, tetování, kresba i tvoření s dětmi. Pojďte si vyrobit ten svůj lapač snů. Využít můžete nejen uvedený materiál, ale třeba i přírodniny, které najdete.

Autorka: Dominika Rooya Helusová

Obtížnost: 1 (pro začátečníky), vhodné pro děti od 5 let

Andílek z korálků

Poskládejte si jednoduchého andílka z korálků a komponentů podle našeho videa. Kombinovat můžete různé tvary a druhy korálků.

Tvořit můžete i s dětmi, bude je to bavit!

Motýlí náušnice

Vyrobte si lehoučké motýlí náušnice z textilních křídel a nových mačkaných korálků kytičky lilie od Rutkovských. Náušnice si můžete vyrobit podle fotonávodu, videonávodu nebo na našem stánku 16. - 17. října 2021 na Tvořivé Olomouci.

Tato technika se nazývá ketlování a jde o základní korákovací techniku, kdy se pomocí drátků nebo ketlovacích jehel a nýtů spojují korálky do řetízku.

Dekorace: Pavouk z korálků

Vyrobte si pavoučka z korálků a drátků podle videonávodu, který vznikl ve spolupráci s Aleksandrou Lysenkou. S vaší pomocí to zvládnou i děti.

Paprskové náušnice | Obšívání rivoli stehem peyote

Naučte se obšít korálky broušený kamínek ve tvaru rivole základním korálkovacím stehem peyote. Náušnice je ozdobená českými korálky - pohanka.
Návod zvládnou i začátečníci a jakmile se naučíte obšít rivolku peyotem, další dozdobení můžete vymyslet dle své fantazie.

Autorka projektu: Šárka Dvořáková

Jak na ketlování | Videonávod pro začátečníky

Chcete se pustit do výroby šperků z korálků, ale nevíte, jak na to? Přesně pro vás je náš videonávod Jak na ketlování.

S videem se naučíte to základní - jak udělat ketlovací očko. A poté, jak ketlovací očko využít ke spojování různých částí šperku. Ukážeme si, jak vyrobit řetízkový náramek s perličkami, jednoduché ketlované náušnice a stejnou technikou také krásný bohatý střapatý náramek.

Nedělené náušnice | náš první videonávod

Vyrobte si s námi barevné korálkové náušnice. Je to jednoduché a vyřádit se můžete na volbě korálků. Můžete použít jakékoliv kulaté korálky - rokajl, ohňovky, perly, mačkané kuličky, broušené korálky, kovové korálky, aj.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí