Návody - Čelenka

Materiál Náročnost Technika

Čelenka: Třpytivá zahrádka

Modrá barva symbolizuje klid a my bychom měli během prosluněných letních dnů odpočívat a načerpávat energii. Ale tato květinová spona je vhodná ke každé příležitosti. Můžete například vytvořit bílé nebo průsvitné květy, přilepit k čelence a máte krásnou ozdobu do vlasů pro nevěstu. Korálky lze různě kombinovat, tudíž každý květ je originál.

Text a foto: Kateřina Rybová

Archiv časopisu Korálki 04/2015

Čelenka: Meruňková kytička

Kanzashi je tradiční japonská technika výroby různých druhů kytiček. Pro jejich výrobu můžete využít staré zbytky látek nebo například atlasové stuhy. Je možné je dozdobit různými druhy korálků a dalších drobností. Hotovými kytičkami můžete doplnit šaty, kabát či kabelku, využít je pro další výrobu šperků, anebo jimi jen vyzdobit interiér bytu. Fantazii se meze nekladou! V našem návodu přinášíme jeden z nejsnazších možných způsobů výroby, protože přes významný rozdíl v pracnosti postupu, jsou rozdíly ve výsledku zanedbatelné a nezkušeným okem v podstatě nepostřehnutelné.

Čelenka a prsten: Vášnivé tango

Tento návod má sloužit spíše jako inspirace. Ukazujeme v něm, jak jednoduše vyrobit základní květ technikou opalování textilního materiálu. Použití takového květu je velmi široké, samozřejmě záleží nejvíce na vaší tvořivosti a fantazii.

Text a foto: Ivana Wiesnerová

Obtížnost 1

Z archivu časopisu Korálki 2013/1

Čelenka - Půlnoční květ

O ovčí vlně už víme, že nám svými vlastnostmi umožňuje filcování a tím tvorbu různých krásných trojrozměrných předmětů a ozdob. Tentokrát vám nabízíme šperk, který je hřejivý nejen svou barevností, ale právě i tímto ještě nedávno neobvyklým materiálem. Vlněný květ ozdobíme korálky, peříčky i kouskem tylu a může s ním vytvořit čelenku, anebo brož.

text a foto: Hana Škorpilová

www.skorpilova.cz

www.fler/julie-otylie

Z časopisu Korálki 2012 číslo 2.


Hrátky se zbytky koženky

Kamarádka Petra nám nabídla zbytky koženky od své kamarádky, která šije sedací pytle Jabba design. Slovo dalo slovo a kousky koženky si můžete za babku, hubičku čili skoro zadarmo odnést z naší korálkárny Rooya. A my jsme se do nich prostě zamilovali! V pátek 19. 5. 2017 se můžete ve Snídani s Novou podívat na spoustu drobností, co jsme z nich vymysleli. A kdo to neviděl, může se inspirovat v tomto článku. A nekončíme :) Můžete se inspirovat i na této nástěnce Pinterestu.

Zářivá čelenka

Schéma na čelenku z čísla 1/2017

Čelenka: Elfí čelenka z Korálki 2/2008

Obtížnost: 2

Vyrobte si romantickou Elfí čelenku na ples nebo i jen tak pro radost a denní nošení.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí