Návody

Materiál Náročnost Technika

Dekorace: Jehelníček z Korálki 5/2009

Obtížnost: 1

Víte, jak vznikl dnes všemi oblíbený medvídek Teddy čili Teddy Bear? Byl to původně jehelníček! Zajeďte si do Muzea hraček v německém Mnichově, kde původnímu medvídkovi věnovali celou jednu část expozice a jeho historie je tam moc pěkně popsaná. Dnes si spolu ušijeme jehelníček daleko prozaičtějšího tvaru.

Náhrdelník: Rivolka ve vlnách - 3. místo soutěže Venkov, křídou na zdi

Obtížnost: 2

Jednou si takhle opět vzdychám u svého počítače nad nabídkou zaoceánských časopisů a u jednoho si  říkám "tohle nemůže být tak těžké, je tam jen rokajl, pár perliček a šité je to herinkem. Jen zjistit, jak se to asi tak korutí do těch vln, vždyť herringbone je tak jednoduchý a můj oblíbený steh. Na to musím přijít."
A tak, inspirována jedním obrázkem, jsem sedla a šila.

Náramek: Modrozlatý

Obtížnost: 1

Modrozlatá kombince je docela zajímavá, ale vzhledem k tomu že zlaté doplňky hodně lidí nenosí, pokusila jsem se to množství zlaté rozbít různobarevnými rokajly. Výsledek posuďte sami.

Přívěsek: Z hlubin země - 2. místo soutěže Venkov, křídou na zdi

Obtížnost: 2

Již pět tisíc let se lidé zdobí skleněnými vinutými perlami. Korálky navíjené nad plamenem vyráběli již ve starém Egyptě. Skleněné vinuté perle jsou nejkrásnější, ale zároveň také výrobně nejnáročnější korálky vůbec. Tekoucí sklo připomíná lávu v pohybu a její malý kousek jsem se pro vás pokusila zastavit.

Šablony : Tkaní na stávku

Obtížnost: 1

Jednoduché šablony na tkaní korálků na stávku. Začátečníkům doporučujeme tkát rovně, tedy se stále stejným počtem korálků bez ubírání nebo rozšiřování pruhu.

Náhrdelník: Zlatíčko z Korálki 5/2008

Obtížnost: 2

Paprsky slunce září stejně jako náhrdelníkové třásničky mezi vinutkami.

Přivěsek : Kytičky z Korálki 4/2008

Obtížnost: 1


Kytičky jsou velice oblíbené, zejména pro svou univerzálnost. A to nejen při nošení, ale i při vytváření. Na výrobu kytiček se nejčastěji používají lístky z mačkaného skla, ale dá se použít v podstatě jakýkoliv tvar - kapka, srdíčko, vějíř.
Doprostřed patří kulatý korálek, jako např. sklo, perla, polodrahokam a dá se použít i krásný starý knoflík, jen ten rokajl je asi nenahraditelný. Kytičky se navlékají na vlasec či lanko, protože ty pak krásně drží tvar. Nit či nit Nymo nemá dostatečnou pevnost a kytičky plihnou.
A kam s nimi? Kamkoliv se vám zlíbí - náušnice, náhrdelníky, náramky, spony a gumičky do vlasů, přívěsky na telefon, zápichy do květináče, záložky... co vás napadne. To všechno se dá kytičkami ozdobit, tak do toho!

Náhrdelník: Valentýnský náhrdelník z Korálki 1/2011

Obtížnost: 2

V předstihu jen zdánlivě je tenhle srdíčkový náhrdelník. Valentýn je tady coby dup a potřebujeme přece chvilku na tvoření, ne? A co se týká barevnosti – přece víme, co dokáže malý červený doplněk udělat s přísně černobílým outfitem!

Náramek : Plamen lásky

Obtížnost: 1

Dobře vybírej, kde a pak se zapal a hoř, nepřikládej velká polena, ale udržuj plamen a nakonec na něm uvař dobrou polévku...to je šest kroků k pravé lásce a přesně tolik srdíček najdete na valentýnském náramku, který si dnes spolu vytvoříme.

Přívěsek:Donut z Korálki 1/2008

Obtížnost: 2

Z již vyprodaného čísla časopisu Korálki 1/2008 jsme vybrali návod na přívěsek ve tvaru donutu.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí