Návody

Materiál Náročnost Technika

Dekorace: Jemné drátování

Drátujete? Zdá se vám tahle technika těžká a nevzhledná? 
Podívejte se, jak může být drátování jemné, krásné a jednoduché na provedení.

Rychlý návod na drátovanou dekoraci na zeď, do okna, na dveře nebo na zahradu připravila Šárka Rooya.

Náramek: Z penízků

Znáte to, když si koupíte novou halenku a potřebujete k ní šperk? Tyhle měňavé fialové penízky mi přesně padly do oka!

Dvoudírkové penízky, které jsou ve tvaru placky, se díky svému tvaru perfektně hodí na náramek. Dvě dírky zajístí, že se nebudou přetáčet a placatý tvar krásně drží na ruce.

Toto je návod na jednoduchý navlékaný náramek z dvoudírkových penízků na lanku, který zvládnou i děti s pomocí rodičů.

 

Text a foto: Dominika Helusová

Náhrdelník: Papoušek zvaný Piggy

Ráda poslouchám, k čemu mě korálky navádějí - Piggy říkají: "Použij mou druhou dírku, kruciš!"  A to je rada, kterou dávám i jiným, kdo se ptají na použití  dvoudírkových korálků. Ve stehu, kde vedete nit do korálku dvakrát, použijte jednoduše podruhé druhou dírku a nemůžete nic zkazit! 

 

Text a foto: Renata Vydrová

Archiv časopisu Korálky 04/2014

Náramek: Pro pirátskou princeznu

Léto, to je moje! Teplíčko si užívám, vůbec mi nevadí. Naopak. Nejlépe je na pohodlném lehátku, s orosenou skleničkou nadosah, s hlavou plnou nápadů a kupou nových korálků poblíž :-).

I my zimomřivé v létě odkládáme vrstvy oblečení a máme tak k dispozici o to větší „výstavní plochu“ pro naše výtvory. Pohrála jsem si opět s Triolami a vzniklá kormidélka spojila do náramků. A to mi povězte, proč bych nemohla mít na ruce všechny tři, jen ať je nikdo nepřehlédne!

 

Text a foto: Petra Koubová

Hlavní foto: Šárka Rooya

Archiv časopisu korálky 04/2015

 

 

Přívěsek: Královna Dunaje

Když se řekne léto, každý z nás si jistě vybaví sluníčko, grilovačku, opalování se, nebo pobyt u vody. A protože je léto v plném proudu a vody není nikdy dost, vrátíme se do archivu časopisu Korálki a společnými silami ušijeme nádhernou Královnu Dunaje.

 

Od oslovení autorky naší redakcí po vytvoření tohoto krásného šperku a fotonávodu na něj uplynulo skoro půl roku. Jsme moc rádi, že se to povedlo a my vám můžeme představit šperk, který vypadá složitě, ale velmi pěkně se šije. Tedy tak to aspoň říká Dominika, která ho pro vás dvakrát ušila. A slovně přitom popsala autorčiny fotky.

Foto a design: Éva Kovács

Text: Dominika Jiřičná

Achiv časopisu Korálki 02/2016

Přívěsek: Mořský ježek

Ať je Tvá duše lehká na své další pouti, naše milá kamarádko a kolegyně, Karolíno.

Tímto posledním návodem od Tebe se loučíme a děkujeme za inspiraci a milou společnost <3

 

Návod a foto: Karolína Emingrová

kaja.bijoux@email.cz

http://www.facebook.com/kajabijoux

www.flickr.com/photos/kajabijoux

Náhrdelník: Slunovrat

Obtížnost: 1

 

Mám ráda výrazné šperky, které upoutávají pozornost a myslím, že tenhle rozhodně nikdo nepřehlédne. Je to souprava pro vášnivou tanečnici v noci slunovratu, v rudé barvě krve a bílé barvě znovunalezené čistoty. Souprava vypadá na první pohled složitě, ale doufám, že můj pokus napsat návod co nejsrozumitelněji bude úspěšný.

text a foto: Ludmila Kramerová

www.fler.cz/ryn17

hlavní foto: Konstantin

Archiv časopisu Korálki 03/2012

Náušnice: Charlotte

Obtížnost 2

 

Jsem nenapravitelný romantik a rokajlovou krajku jsem si prostě musela zkusit. Vždycky se mi líbily šperky z dob princezen a hraběnek, protože byly krásné a vznešené, stejně jako jejich nositelky. A jak se bude jmenovat dáma, která bude tyto náušnice nosit? Jakkoli, protože náušnice už svoje jméno mají – Charlotte, stejně jako kdysi nějaká hraběnka… A pro naše slečny, dámy i mladé paní, to můžou být třeba Šarlotky.

Autor: Nikpat 

Archiv: 04/2013

Náramek: Síťovka

Obtížnost: 1

Tento náramek je velmi snadný na výrobu, přesto vás odmění efektní strukturou připomínající jemnou síťku či krajku. V uvedené barevnosti má navíc zvláštní lesk, ale vašim hrátkám s barvami se meze nekladou a třeba vytvoříte ještě působivější efekt!

 

Schémata a text Silwia Vynšová

Achiv časopisu Korálki: 2017/05

Náramek: Costa del Sol

Tento neobvyklý freeformový náramek s „plamínky“ na okrajích nás posouvá trochu jižněji, to už vypadá na žhavé slunce španělských pláží… Velmi příjemně se šije, ještě příjemněji se nosí a je přímo ideální pro všechny korálkářky, které by si rády „na vlastní ruce“ osahaly techniku volného šití, ale zatím se jim nechce se pouštět do větších freeformových projektů. Co se týká zkušeností, je nutná znalost šití peyote stehu.

Text a foto: Nela Kábelová – Gianelle

www.gianelle.beadforum.cz


Obtížnost: 2 

Archiv časopisu Korálki 2014/03

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí