Návody

Materiál Náročnost Technika

Dekorace: Jiřina z Foamiranu

Foamiran zelený, žlutý a světle žlutý velikosti 30x35

šablony

olejový pastel

nůžky, špejle, alobal

tavná pistole a náplň do tavné pistole

 

 

Autorka: Martina Bartoňová, MS GOMA - zde najdete kurzy Martiny v Praze

 

 

Náhrdelník: Princeznička na bále...

Tak tyhle korále z polymerové hmoty určitě nikdo nepřehlédne! Na první pohled nejsou pro milovnice decentních šperků, ale obsahují opravdu všechny barvy levandule a také lány s touto voňavou bylinkou jednoznačně připomínají...

 

 

Text a foto: Lucie Štruncová


Brož: Nehynoucí květ

Možná jste se s modelínou Deco Clay již někde setkali. Pro mě i pro naší redakci je to ale nově objevený materiál, který nás nepřestává bavit. Jeho lehkost a jemnost, která se nedá přirovnat k polymerové hmotě, přímo láká k výrobě květin. Pomocí různých triků a s dávkou pečlivosti se dá dovést až k dokonalosti, takže jsou k nerozeznání od živých květů. Pojďme se pro začátek pustit do výroby mé oblíbené gerbery.

Autor: Dominika Doony Jiřičná

časopis KORÁLKI 2/2012

Dekorace: Vánoční svícen v polymerovém kabátku

Vánoce bez svíček a světýlek si asi ani nedovedeme představit. Přinášíme vám tři autorské pohledy a tři technologie, které lze použít při výrobě svícnu, který ale nemusíme hned na Tři krále uklidit do skříně, protože nás můžou těšit celý rok. Svícen v polymeru je pojatý netradičně, ale s mihotajícím plamínkem uvnitř určitě své pro vánoční atmosféru udělá.

Text a foto Lucy Štruncová

Brože: Květy léta

K vytvoření tohoto projektu mne inspiroval můj pobyt v Mexiku, kde jsem se zúčastnila několika kurzů s oblíbenou kreativní hmotou Pasta francesa neboli Pasta flexible. Z této hmoty se modelují nejjemnější detaily, postavičky, kytky, prostě co jen si usmyslíte a vytvarujete. Dovolte mi ji tímto projektem představit.

Obtížnost - 2

autor: Blanka Dvořáková

www.blanka-design.cz

Pro děti: Rozlišovače klíčů

Je fajn najít materiál, který nevyžaduje žádné speciální vybavení, zvlášť u tvoření pro děti, když jsou ještě ve svých zájmech nestálé. A tím samotvrdnoucí hmoty jsou. Zkuste si s námi pohrát s klíči. 

WePAM vytvrdne na vzduchu (24 h na 1 cm tloušťky). Je měkká, příjemná k modelování a nelepí se na prsty. Má porcelánový vzhled, navíc je velmi odolná proti nárazům po vytvrzení! Má velkou jemnost detailu a je odolná proti teplu. Barvy můžete vzájemně míchat. Dodává se ve vzduchotěsné, 145g dózičce.

V tomto videu vidíte, jak se dá hmota dále použít. 


Art Clay Silver či Art Clay Copper - velikost prstenu

Protože se jak ACS tak ACC smršťují při vypalování o 8-10 objemových procent, je třeba vědět jak na to, aby prstýnek po vypálení padl. Samozřejmě je třeba si především udělat vlastní zkušenost, tento návod vám ji ale může v mnohém ulehčit a ušetřit vyplýtvaný materiál.

Náušnice a náhrdelník: Věčně čerstvé maliny a ostružiny

Obtížnost: 2

Hlavním prvkem této šperkové sady jsou maliny a ostružiny vyrobené z hmoty Fimo. K výrobě tohoto šperku mě inspirovalo prostředí, ve kterém momentálně žiji – jižní Kalifornie. Slunečno a Kalifornie jsou téměř synonyma a tak není divu, že vnikl tento svěží, šťavnatý a barevný šperk. Je neskutečně variabilní díky tomu, že vlastně vyrábíte korálky a ty pak můžete použít, jak se vám zlíbí.

FIMO nově v našem e-shopu

Přívěsek: Paprsky jara

Obtížnost: 1

Jaro je moje nejoblíbenější období. Ráno se probouzet se zpěvem ptactva a svitem sluníčka, to je něco nepopsatelného a krásného. Mám mnoho pozitivní energie a svět je hned barevnější.  Přemýšlela jsem nad paprsky slunce, které přenesu do podoby přívěšku z Fima  a připravila jsem jednoduchou a přesto pěknou techniku, doplněnou kytičkami a korálky.

Náušnice: Húsenice

Obtížnost:  1


Návod byl zveřejněn v čísle časopisu Korálki 6/2008

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí