Návody - Brože

Materiál Náročnost Technika

Náhrdelník a brož: Motýlek

Léto je v plném proudu, a na lukách můžeme vídat spoustu motýlů. I dnes jsme tedy zapátrali v archivu a jednoho pro vás našli.Dnes jsme v archivu našli od naší slovenské kolegyně Katalin Orbánové.

Text, schémata a fotky: Katalin Orbánová

Archiv časopisu Korálki 2012/03

Brož: Veselý ptáček

Ptáčci rozdávají radost v každé roční době. V zimě v krmítku, na jaře když vesele švitoří a neúnavně krmí ptáčata. V létě pak je můžeme pozorovat, jak se koupou v zahradním jezírku. Ale můžeme si i vyrobit ptáčka z polymerové hmoty a připnout si ho třeba na klopu letního saka! Projekt je jednoduchý, ptáčka zvládne i začátečník.

 

Text a foto: Zuzana Kracík Kudličková

www.fler.cz/kudlicka

 

Archiv časopisu Korálki 2013/03

 

Brož: Lupínky z lakovky

Lakovka ametystová je nápadná fialovým zabarvením všech částí plodnic. Buďte i vy nápadní krásně fialovou broží na svých šatech, která je touto houbičkou přímo inspirována. Brož je jednoduše uháčkovaná z krátkých sloupků, takže víc z háčkování k vyrobení této brože umět nemusíte.

 

Text a foto: Eva Hašková senior


Archiv časopisu Korálky 2014/05

Brož: Rubín v křídlech


Projekt byl vybrán z webové soutěže na téma Ovocný koktejl.


Uprostřed zimy se mi stala zvláštní věc. Ve dřevě, určeném na topení v kamnech, spala babočka. Přinesená do vytopeného obýváku rozmrzla a začala nám poletovat po bytě. Inspirovala mne, potěšila jako pozdrav jara, které tehdy vypadalo, že je předaleko. Vybrala jsem tedy rokajl ve své oblíbené červené barvě a začala šít.


text, schemata a foto: Barbora Foltová

hlavní foto: Konstantin

 

 

Achiv časopisu Korálki 3/12

Krásnoočko

Edita miluje a nosí zelenou, označuje tuhle barvu známou hláškou zelené, superzelené! Přezdívku má Had a tak mi mohlo být jasné, že téma a barevnost tohoto čísla jí budou výzvou. Kdoví, jaké další vlivy přispěly k jejímu nápadu ušít tuhle mikroskopickou havěť...ale vzniklo Krásnoočko. 

Obtížnost: **

Nápad, postupové fotky a realizace: Edita Fetterová
Text a hlavní foto: Šárka Rooya
Schema: Alexei Kouprianov

Čelenka a prsten: Vášnivé tango

Tento návod má sloužit spíše jako inspirace. Ukazujeme v něm, jak jednoduše vyrobit základní květ technikou opalování textilního materiálu. Použití takového květu je velmi široké, samozřejmě záleží nejvíce na vaší tvořivosti a fantazii.

Text a foto: Ivana Wiesnerová

Obtížnost 1

Z archivu časopisu Korálki 2013/1

Brož: Srdeční záležitost

Pro romantický valentinský čas se srdíčko přímo nabízí, ale níže uvedený postup se dá využít na mnoho jiných projektů. Krásné jsou všechny barevné kombinace. Perleťové hmoty dodají vzoru hloubku.


 

text a foto: Saffron

 

http://www.fler.cz/saffron-addict

 

www.sperkove-kameny.cz


Brož: Nehynoucí květ

Možná jste se s modelínou Deco Clay již někde setkali. Pro mě i pro naší redakci je to ale nově objevený materiál, který nás nepřestává bavit. Jeho lehkost a jemnost, která se nedá přirovnat k polymerové hmotě, přímo láká k výrobě květin. Pomocí různých triků a s dávkou pečlivosti se dá dovést až k dokonalosti, takže jsou k nerozeznání od živých květů. Pojďme se pro začátek pustit do výroby mé oblíbené gerbery.

Autor: Dominika Doony Jiřičná

časopis KORÁLKI 2/2012

Brož - Z pokladnice Aztéků

Vyzkoušela jsem pro vás dvoudírkové mačkané korálky. Twiny jsou dost nepravidelné a na koncích zaoblené, ale nepravidelnost je výhodou u šití dutinek, protože dutinky nejsou tak pevné a nepraská nit. Tyto mačkané korálky podobné Twin jsou velmi pravidelné. Nové korálky nejsou na koncích zaoblené, jsou hezky pravidelné a tak je můžete použít i do všech návodů, kde jsou použité Miyuki Tila. Já jsem vytvořila plochý ornament, který můžete využít jako brož, či součást náhrdelníku.

 

text a schema: Darí Fejtková

 

foto: Konstantin

vydáno v časopise Korálki 05/2012


Brož: Z babiččiny krabičky

V růžovém čísle časopisu Korálki č. 4/2017 jste na straně 24 mohli najít návod na kulatou brož s korálky ZOLIDUO.
Pro vás, předplatitele, vám přinášíme extra návod na další brož z těchto korálků.

Malý motiv připomínající kytičku tří růží, lze použít k ozdobení brože, sponky, čelenky, přívěsku či ušít motivy dva a zavěsit je na náušnicové háčky.

Obtížnost: 2

Autorka: Růžena Mikulová

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí