Návody - Náušnice

Materiál Náročnost Technika

Souprava: Mimóza

Jemná háčkovaná souprava ve svěžích jarních barvách zvedne náladu v každém počasí.

Háčkovaní s korálky, obtížnost 2

Autor: Alexandra Lysenko

Náušnice: Tanzanitové srdiečka

Tanzanit... „Najkrajší modrý kameň objavený za posledných 2000 rokov.“ povedal Tiffany, keď ho len v minulom storočí objavil. Ak je tento nádherný fialovomodrý kryštáľ tiež vašou srdcovou záležitosťou, zasaďte si ho do vami ušitého srdiečka z japonských korálok. Tento vzor je vhodný na vytvorenie luxusného setu šperkov - náušníc s príveskom.

Text a foto: Barbora Kunzová

archiv časopisu Korálki 2013/5

Čelenka a prsten: Vášnivé tango

Tento návod má sloužit spíše jako inspirace. Ukazujeme v něm, jak jednoduše vyrobit základní květ technikou opalování textilního materiálu. Použití takového květu je velmi široké, samozřejmě záleží nejvíce na vaší tvořivosti a fantazii.

Text a foto: Ivana Wiesnerová

Obtížnost 1

Z archivu časopisu Korálki 2013/1

Náhrdelník a náušnice: Ďáblovy oči

Nápad na tento náramek přišel při tvorbě jiného šperku z černých ohňovek. Je elegantní a přesto velmi jednoduchý, tedy určitě bylo jednodušší ho vyrobit, než napsat k němu návod. Techniku čtyřkorálku (RAW) ve třech fázích zvládne opravdu každý.

Text, foto a schémata: Jitka Kozlíková

Z archivu časopisu Korálki 2013/01


Přívěsek: Chobotničky

Návod na tuto roztomilou chobotničku vyšel v prázdninovém čísle našeho časopisu v roce 2011. To už se neprodává.

Když ji naše milá autorka a skvělá designérka Karla Mokrošová ušila, všichni chtěli samozřejmě návod. Proto ho pro vás přinášíme aspoň takto, na webu :) 

 

 

Text a foto: Bára Chovancová

Hl. foto: Jan Mudra

 

Omlouváme se za sníženou kvalitu fotek, je to trošku jako "film pro pamětníky", návod je připraven ze scanu původního článku.

Náhrdelník: Třepotání křídel

Třepotání křídel

Přiznám se, že na barevnost tohoto čísla jsem se opravdu těšila. Tyrkysové odstíny v kombinaci s královskou modří jsou má letitá láska. A u ledňáčka je rozsvítila ještě pikantní oranžová! Připravila jsem si soupravu, která nepřichází ani s inovativními postupy, dokonce nevyužívá ani nové tvary korálků. Spíš oprašuje staré osvědčené techniky a nechává vyniknout svěží barevnost.

Obtížnost: 2

Text a foto: Petra Koubová

Náušnice: Soví léto

Ke světle modrému tričku jsem nutně potřebovala lehounké, výrazné náušnice. Střapce a sovy jsou dokonalou kombinací přesně k němu a navíc letos opravdu letí! 

Autorka: Šárka Rooya

Náušnice: Sbírání šišek

Pojďme se vrátit k populárním "trnům" neboli "spike beads". Zkombinováním s pravidelným dvoudírkovým rokajlem Superduo vznikly tyto půvabné jarní náušničky.  Výrazná struktura dvoudírkových korálků a celkový tvar náušnice může připomenout poupata jarních květin nebo mladé šišky jehličnatých stromů, které jako by byly právě utrženy v probouzejícím se jarním lese.

 

Text a foto: Nela "Gianelle" Kábelová
www.gianelle.beadforum.cz

Náušnice: Na svatou Barboru...

Asi každá žena zná pověru, že které dívce vykvete na Vánoce třešňová větévka, utržená 4. prosince na svátek svaté Barbory, ta se do roka vdá. Ale radost může udělat větévka obsypaná bílými kvítky i těm nevdavekchtivým. Úplně nejjistější asi bude vzít jehlu a nit a zkusit si ty něžné kvítky ušít z korálků ...

Text, foto a schémata: Nela Gianelle Kábelová

Korálki č.6/2013

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí