Návody - Náušnice

Materiál Náročnost Technika

Hnízdečkové náušnice

Líbí se vám historická technika Kroužkování? Pojte si s námi vyrobit jednoduché náušnice, které pod stromečkem udělají velkou radost.



Text a foto: Bc. Andrea Vachová,
www.dreamhandmade.eu

 

Náušnice: Medové

Léto nám pomalu, ale jistě končí a i my se pomalu vracíme ke kouzlu teplého čaje či kávy. Taktéž se vracíme i zpět do archivu, abychom si  mohli ušít tyto krásné náušnice Christiane Landy Jinochové:

Když už jsme u těch kavárenských asociací, krásné náušničky, které ozvláštňuje efekt nestejně velkých rokajlů, jsou tedy medové, ale vyrobit si je samozřejmě můžete v jakékoliv barevné kombinaci.

 

text a foto: Christiane Landy Jinochová

Archiv časopisu Korálki 2012/05

Náušnice: Paví oka

Jestli je něco z přírody neoddiskutovatelně krásné, jsou to ocasní pera páva. Mnoho umělců se pokoušelo zachytit nádherné měňavé barvy, kterým vévodí tyrkys a bronz. I já jsem podlehla pokušení magické přitažlivosti a pokusela se tu krásu vyjádřit pomocí rokajlů, jehly a nitě. Proč by nemohlo paví oko ozdobit třeba ouška?

 

text a foto: Hana Novotná

www.fler.cz/pernanka

Achiv časopisu Korálki 4/2012

Náušnice: Charlotte

Obtížnost 2

 

Jsem nenapravitelný romantik a rokajlovou krajku jsem si prostě musela zkusit. Vždycky se mi líbily šperky z dob princezen a hraběnek, protože byly krásné a vznešené, stejně jako jejich nositelky. A jak se bude jmenovat dáma, která bude tyto náušnice nosit? Jakkoli, protože náušnice už svoje jméno mají – Charlotte, stejně jako kdysi nějaká hraběnka… A pro naše slečny, dámy i mladé paní, to můžou být třeba Šarlotky.

Autor: Nikpat 

Archiv: 04/2013

Náušnice: Fénixovo odpoledne

Motiv bájného ohnivého ptáka Fénixe, který nikdy nezemře, se objevuje v mýtech mnoha starých národů a my ho můžeme znát třeba z pohádky o ptáku Ohniváku. Je velice krásný a tak dokonalý, že si nemůže nalézt sobě rovného a umírá sám tak, že vzplane. Znovu se pak rodí ze svého popela. My raději zapomeneme na samotu dokonalosti a věnujeme svou energii výrobě náušnic, které si s ohněm pouze lehce zahrávají. 

 

 

text a foto: Saffron

www.fler.cz/saffron-addict • www.sperkove-kameny.cz

Achiv časopisu Korálki 3/2012

Dekorace: nástěnka na náušnice

Já doufám, že to všichni znáte a nejsem v tom sama - náušnice zamotané v krabičce, jeden pár na umyvadle, další na nočním stolku ... A když si chci ráno nějaké vzít, nemám přehled, které mám, takže to nakonec skončí u obyčejných pecek s kamínkem. ,,A dost! Potřebuju v tom mít přehled." A tak jsem posbírala, co jsem doma našla a vyrobila tuhle nástěnku na náušnice.

Návodu se moc nedržte, spíš použijte to, co zrovna máte.


Návod připravila Dominika Jiřičná

Náhrdelník: Návrat do dětství

 Obtížnost: 2

 Jelikož se tento projekt názvem navrací do dětství a sama naše korálkárna oslaví už 13. narozeniny, vrátíme se do dětství naší Rooyi i my a připomeneme si návod z roku 2012. :)

Veselé kytičky v jásavých barvách – to je neodmyslitelná součást všech dětských dezénů. A jsou chvíle, kdy se člověk velmi rád k estetice mateřské školky vrátí, možná jen proto, aby mu chvíli bylo bezstarostně a veselo. A Fimo je k tomu jedním z nejvhodnějších prostředníků!

Text a foto k návodům: Annamária Vrzáčková
Hlavní foto: Konstantin

 

 



Náušnice, přívěsek: Levandulová Provence

Tento šperk zvítězil v srpnovém kole ČS šperkařské výzvy. Moc se nám v redakci líbil a tak věříme, že se také nadchnete! 

 

Říká se, že když Bůh tvořil Provence, nechal si pro tento kout na jihu Francie v rukávu snad všechna esa. Najdete tu blankytně modré moře, zahrady, vinice, lesy, kaňony a přírodní parky. Snoubí se zde starověké památky s krajinou plnou slunce, záplavou barev a vůní z polí posetých voňavými levandulemi. Nejen vůně, ale hlavně barva levandule mě inspirovala k vytvoření této soupravy. Prvotním impulsem však byla fotografie pavích per paní Ireny K. (příjmení neznám), kterou si vyhlídla dcera k jejich ušití. Srdce pavích per se mi zalíbilo natolik, že jsem se rozhodla ušít tuto soupravu.

Jako první si obšijte Swarovského rivolku podle návodu zde. Máte- li rivolku obšitou, pokračujte návodem níže:

Náušnice: Góvinda

Pohleď, Góvindo, tohle je jedna z mých myšlenek, k nimž jsem došel: Moudrost není sdělitelná. Moudrost, kterou se pokouší moudrý sdělit, zní vždy jako bláznovství."
     "Žertuješ?" tázal se Góvinda.
     "Nežertuji. Říkám, k čemu jsem došel. Vědění je možno sdělit, moudrost ne. Je možno ji najít, dá se žít, může člověka nést, dají se s ní dělat zázraky, ale sdělovat a naučit se ji nelze. To bylo to, co jsem už jako mladík vícekrát tušil, co mne odpuzovalo od učitelů.

Obtížnost **

Text a foto: Mgr. Anna Bognárová
www.sashe.sk/kreativka
www.fler.cz/annieland

Z archivu časopisu Korálki 2014/04

Náušnice: Stříbrněnka

Naše čtenářka Háňa Kopecká využila překrásný návod Soni Golumbíkové z vánočního čísla Korálki z roku 2015 a převlékla ho do pasletových barev. Vznikly tak svěží jarní náušničky, o které se s vámi musíme podělit....

Původní Sonina slova:

Prstýnek, když je darovaný, bývá  symbolem náklonnosti a lásky. Tak až budete přemýšlet o dárku pro toho, koho máte rádi, zkuste třeba ušít tuhle kytičku. Můžete ji použít nejen na prstýnek, ale přivěsit na afroháček jako náušničku anebo třeba i jako drobnou vánoční ozdobu na váš vánoční strom či v různých barvách jako rozlišovačku skleniček.

Obtížnost: **

Archiv časopisu Korálki 2015/6


Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí