Návody - Ostatní

Materiál Náročnost Technika

Čelenka - Půlnoční květ

O ovčí vlně už víme, že nám svými vlastnostmi umožňuje filcování a tím tvorbu různých krásných trojrozměrných předmětů a ozdob. Tentokrát vám nabízíme šperk, který je hřejivý nejen svou barevností, ale právě i tímto ještě nedávno neobvyklým materiálem. Vlněný květ ozdobíme korálky, peříčky i kouskem tylu a může s ním vytvořit čelenku, anebo brož.

text a foto: Hana Škorpilová

www.skorpilova.cz

www.fler/julie-otylie

Z časopisu Korálki 2012 číslo 2.


Pro děti: Rozlišovače klíčů

Je fajn najít materiál, který nevyžaduje žádné speciální vybavení, zvlášť u tvoření pro děti, když jsou ještě ve svých zájmech nestálé. A tím samotvrdnoucí hmoty jsou. Zkuste si s námi pohrát s klíči. 

WePAM vytvrdne na vzduchu (24 h na 1 cm tloušťky). Je měkká, příjemná k modelování a nelepí se na prsty. Má porcelánový vzhled, navíc je velmi odolná proti nárazům po vytvrzení! Má velkou jemnost detailu a je odolná proti teplu. Barvy můžete vzájemně míchat. Dodává se ve vzduchotěsné, 145g dózičce.

V tomto videu vidíte, jak se dá hmota dále použít. 


Náramek s originálním zapínáním z Korálki 2/2008

Obtížnost: 3

Také se vám už stalo, že jste v sobotu večer zjistili, že máte v pondělí odevzdat náramek a v krabici ani jedno zapínání? Pokud vám zrovinka nedošel i drát, můžete obrátit svůj průšvih ve výhodu a místo jednoduchého, nenápadného háčku vytvořit zapínání, které se stane ústředním bodem jinak poměrně jednoduchého náramku.

Náušnice a náhrdelník z přírodních materiálu

Obtížnost: 1

Tentokrát pro vás připravila projekt jedna z vás, a to Kity. Připravte si, společně s ní, náušnice a náhrdelník z přírodních materiálů.

Závěs: Mandala z mozaiky

Obtížnost: 2

Vysvětlovat, co je mandala, jak vzniká, komu je určena a jak působí, není posláním tohoto článku. V literatuře se však praví, že mandala je posvátný kruh tibetského buddhismu. Ve své podstatě představuje velmi symetrický diagram soustředěný kolem svého středu a většinou je rozdělený do čtyř stejně velkých kvadrantů .... odtud se odvíjí i vytvoření naší mozaiky.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí