Návody - Ostatní

Materiál Náročnost Technika

Korálková šperkovnice

Blíží se čas Vánoc a tím i rozhodování, jak a čím obdarovat své blízké. Vytvořit jako dárek náhrdelník, náramek, náušnice, brož atd. je pro korálkářku asi samozřejmostí. Ale co takhle vytvořit vlastní šperkovnici?

 

Archiv časopisu Korálki 2012/06

Vánoční ozdoby z polymerové hmoty

Ozdoby z polymerové hmoty na vánoční stromeček, adventní věnec anebo na jednu větvičku chvojí určitě dotvoří atmosféru Vánoc, přestože nejsou úplně tradiční. Jsou na výrobu jednoduché, stačí vám úplné základy práce s polymery, ale pokud si vyberete zajímavou strukturu, efekt je zaručen!

Text a foto: Monika Brýdová

Archiv časopisu Korálki 2013/06

Spona do vlasů: Rezeda

Máte-li chuť, můžete si dnes zkusit vyrobit květinovou sponu do vlasů – barvy a druhy korálků můžete zvolit podle své fantazie, nálady nebo třeba potřeb šatníku.

 

Text a foto: Irena Formanová

Archiv časopisu Korálky: 2016/05

Dekorace: Věneček z květů

Přichází jaro a s ním i dechberoucí růžovobílé závoje kvetoucích magnolií. Ty sice rychle odkvetou, ale my si můžeme vyrobit věneček s květy, které mohou magnólii připomínat. Může nám zdobit okno navěky, a pokud do něj zasvítí slunce, korálky se budou nádherně třpytit.

Autor:
Jana YAHOODKA Gilchrist
obtížnost 2

archiv časopisu Korálki 2015/02

 

 

Módní trendy: ZIMA 2018/2019

Zimní trendy nám přináší eklektickou módu s důrazem na šperky. Nezapomeňte, že současná žena vyjadřuje svoji osobnost celým svým vzhledem! Podívejte se s námi na šatník současné moderní ženy a ukažme všem, že i my jsme TRENDY.

Zdroj: newsletter z pařížské podzimní výstavy módních trendů

Připravila: Petra Koubová

Dekorace: Korálková šperkovnice

Blíží se čas Vánoc a tím i rozhodování, jak a čím obdarovat své blízké. Vytvořit jako dárek náhrdelník, náramek, náušnice, brož atd. je pro korálkářku asi samozřejmostí. Ale co takhle vytvořit vlastní šperkovnici? 

Z archivu časopisu Korálki 2012/1

Spona: Ledové srdce

Mé spony do vlasů vznikly jako z nouze ctnost - moje husté, pevné a dlouhé vlasy se nevešly do běžně prodávaných spon a skřipců, a tak jsem od jehlic a pastelek zapíchaných do drdolu postupně přešla na dráty. Spony jsou mojí srdeční záležitostí, neustále si vymýšlím další tvary a typy a dnes už zdobí spoustu dalších nositelek.

obtížnost: 2

Text a foto: Jana Zapletalová

www.fler.cz/jusnina

z archivu časopisu Korálki 2015/1

Dekorace: Ptáček levandulový

Technice wire-wrappingu jsme se věnovali už několikrát, tentokrát přichází autorka s půvabným čistým tvarem ptáčka, který je dozdoben průsvitnými korálky v různých odstínech a velikostech. Protože je malířka, přináší i pár zajímavých tipů ohledně vytváření podkladové kresby pro šperk.

Text a foto: Dana Doubravová

Z archivu časopisu Korálki č.3/2013

Dekorace: tužkovník: Sladká vůně léta

Dva vzory navíc oproti tištěné verzi! Staňte se předplatitelem :)

Záplava sladkých a voňavých plodů byla vždy předzvěstí léta, prázdnin a dovolených. Máme pro vás inspiraci, jak ozdobit dřevěný tužkovník jahůdkami. Zkuste ušit jednoduchý peyotový pásek, který můžete dle přání využít i jako luxusní letní náramek. Stačí přidat vhodné zapínání.

TIP: v korálkárně Rooya.cz koupíte dřevěné polotovary na náramky (dva průměry), tužkovník i misku. Vše od českého truhláře :)

 

Text, foto a schémata: Alexandra Lysenko

Šití, obtížnost 2

Dekorace: Vánoční svícen v polymerovém kabátku

Vánoce bez svíček a světýlek si asi ani nedovedeme představit. Přinášíme vám tři autorské pohledy a tři technologie, které lze použít při výrobě svícnu, který ale nemusíme hned na Tři krále uklidit do skříně, protože nás můžou těšit celý rok. Svícen v polymeru je pojatý netradičně, ale s mihotajícím plamínkem uvnitř určitě své pro vánoční atmosféru udělá.

Text a foto Lucy Štruncová

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí