Návody

Materiál Náročnost Technika

Spona do vlasů: Lupina

Mám ráda květy a jejich úžasné barvy. K této sponě do vlasů mě inspirovaly krásné květy lupin. Někteří zákazníci ale říkají, že je to krásný ježek. Místo spony si podobným způsobem můžete vyrobit i čelenku nebo náhrdelník. Lupina je půvabná i na gumičce okolo drdůlku.

Text a foto: Luďka Bodnárová
https://www.fler.cz/l-bee

 Archiv časopisu Korálki 05/2016

Maňásci: Pstové divadlo- čertík

Vánoční čas se nám pomalu blíží a s ní i období Mikuláše a Vánočních besídek. Proto jsme i dnes zabrousili do archivu našeho časopisu a přinášíme Vám návod na prstové loutky, které mohou vyčarovat Vašim dítkám úsměv na tváři. :)

 

Text a foto: Štěpánka Macková
Archiv časopisu Korálki 2012/06

 

Fascinátor: Charlotte

Jistě již plánujete svou toaletu na příští závody v Ascotu, kde je nezbytným doplňkem fascinující klobouk. Nebo jdete na čaj ke Kate. Ne? Nevadí, ale určitě máte chuť být úchvatná a fascinující. Fascinátor, tedy zajímavou a nepřehlédnutelnou ozdobu hlavy, jsem objevila v překrásném filmu Podzim v New Yorku. Tato móda teď letí doslova celým světem, sluší jak krátkým vlasům tak i dlouhým a nežli věk, důležitá je spíše odvaha.

Nemusíte začínat ohromujícími drahými modely. Poutavý, nápaditý fascinátor si zvládnete lehce a v pár okamžicích vytvořit sama. Kloboukový polotovar je vyztužené slaměné kolečko, které se dá koupit přes internet, a pak už potřebujete jen závoje a barevné tyly, vzrušující peříčka nebo zbytky krajek, kousek luxusního saténu či hebký samet a korálky.

Ať už pojmete svůj fascinátor střídmě a budete ho nosit denně jako nedílný vlasový doplněk, nebo dáte přednost výraznějšímu designu, vyplatí se znát pár drobnosti:

  • Závoj fascinátoru by neměl zahalovat tvář a přesahovat přes nos.

  • Je doporučeno zakrývat závojem jen jedno oko.

  • Fascinátor se nosí posunutý na straně hlavy, nebo přímo nad čelem.

  • Zpravidla se nosí na pravé straně hlavy a to z důvodu, že pán vede svou dámu vpravo a dáma na pána svůdně mrká levým očkem, naklání k němu hlavu a není tedy žádoucí šimrat či ohrožovat pána dekorativními prvky na fascinátoru či kloboučku.

  • Dáma by se měla diskrétně informovat o připadné alergii pána na peří.

  • Fascinátory musí opravdu pevně sedět ve vlasech, nesmí sklouznout a nikdy se ve společnosti nesundavají.



text a foto: Hana Škorpilová
www.skorpilova.cz

hlavní foto: Konstantin

Archiv časopisu Korálki 2012/05



Přívěsek: Claire

Nové dvoudírkové korálky TRIOS jsou zábavné a hravé a stejný je i přívěsek Claire, který díky nim vznikl. Můžete si ušít buď blýskavou variantu s rivolí uprostřed a nebo jen jednoduchý donut s dírkou, který snadno využijete jako komponent pro další tvoření.

Hrajte si s barvami a kombinacemi a sami rozhodněte, jak hotový přívěsek využít.


www.qitko-hobby.cz

Zpracovala: Marta "Qítko" Nevrlá


Sukně overlockem

Udělala jsem si radost a pořídila šicí stroj-overlock. Měla jsem opravdu veliké štěstí, že na něj jedna paní prostě neměla čas, ani ho nevybalila z krabice a dala ho za polovinu na Letgo. Byl to náhlý impulz, ani jsem se moc nepídila, jukl na mne a byl do tří dnů můj.

Jmenuje se Veronica a trvalo mí víc než rok, než jsem se na něm pustila do šití. Ovšem! Dnes to přišlo, a tak se chci podělit o první dojmy, a taky si pro sebe zaznamenat zkušenosti na příště:) Šila jsem letní sukni.

Kabelka

O zdobenou kabelku z Letní kabelkové smršti byl mezi Vámi docela velký zájem. Přinášíme Vám návod na výrobu podobné tašky, aby nikomu nebylo líto, že na něj nezbylo. Budeme rádi, když se nám pochlubíte s Vaším nazdobením kabelky.

Obtížnost:  2

Připravila: Petra Koubová

Přívěsek: Maková kvítka

Tento přívěsek někomu může připomínat sovu, ale já v něm vidím tři makové květy. O obšitých a k sobě spojených rivolkách se mi jednou zdálo a zbývalo zkusit, zda půjde sen zrealizovat. Základ tvoří 3 rivolky klasicky obšité peyotovým stehem. Můžeme si pohrát s různými barevnými kombinacemi a celkový dojem ze šperku tak úplně změnit.

Obtížnost: 2

Text a foto: Mirka Křepelková

Hl. foto: Šárka Rooya

Přívěsek: Třešně a banány

Obtížnost: 2

V čísle Korálki 3/2012 na téma Ovocný koktejl je podrobně popsána technika šití stehem čtyřkorálek (RAW). Tímto stehem si můžete ušít citróny a pomeranče (návod v čísle Korálki 3/12).
A protože ovoce a čtyřkorálku není nikdy dost, je tu pro vás další ovocný návod tentokrát na banán a třešně. Autorka návodů je Veronika Ziminka Mráziková.

Náhrdelník: Chameleon

Obtížnost: 1

Organzové květy jsou lehké jak na vytvoření tak i na krku či na uších.

Projekt vyhrál 2. místo v soutěži na téma V mechu, vyhlášené časopisem Korálki.

Náramek: Modrozlatý

Obtížnost: 1

Modrozlatá kombince je docela zajímavá, ale vzhledem k tomu že zlaté doplňky hodně lidí nenosí, pokusila jsem se to množství zlaté rozbít různobarevnými rokajly. Výsledek posuďte sami.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí