Návody

Materiál Náročnost Technika

Náramek: Rubínový svět

Technika wirewrapping je sice jednoduchá, ale náročná na čas a trpělivost. Ovšem efekt, který vzniká použitím černého drátu, je neoddiskutovatelný. Dalo by se nazvat trojrozměrnou grafikou!

Náhrdelník: Ovocný terč

Přinášíme další z archivních návodů - téma čísla autorce nejvíce ze všeho připomínalo její děti ve chvílích, kdy chodí zalévat jahody. Přicházejí domů celé špinavé, jak si potají uthané jahůdky strkají do pusinek, ale velmi spokojené se svým zahradničením. A nikdy se jí v labyrintu jahodových keříků neztratily.

 

text a foto: Petra Vinterová

 

http://www.fler.cz/pevint


Dekorace: tužkovník: Sladká vůně léta

Dva vzory navíc oproti tištěné verzi! Staňte se předplatitelem :)

Záplava sladkých a voňavých plodů byla vždy předzvěstí léta, prázdnin a dovolených. Máme pro vás inspiraci, jak ozdobit dřevěný tužkovník jahůdkami. Zkuste ušit jednoduchý peyotový pásek, který můžete dle přání využít i jako luxusní letní náramek. Stačí přidat vhodné zapínání.

TIP: v korálkárně Rooya.cz koupíte dřevěné polotovary na náramky (dva průměry), tužkovník i misku. Vše od českého truhláře :)

 

Text, foto a schémata: Alexandra Lysenko

Šití, obtížnost 2

Náušnice: Soví léto

Ke světle modrému tričku jsem nutně potřebovala lehounké, výrazné náušnice. Střapce a sovy jsou dokonalou kombinací přesně k němu a navíc letos opravdu letí! 

Autorka: Šárka Rooya

Náušnice: Sbírání šišek

Pojďme se vrátit k populárním "trnům" neboli "spike beads". Zkombinováním s pravidelným dvoudírkovým rokajlem Superduo vznikly tyto půvabné jarní náušničky.  Výrazná struktura dvoudírkových korálků a celkový tvar náušnice může připomenout poupata jarních květin nebo mladé šišky jehličnatých stromů, které jako by byly právě utrženy v probouzejícím se jarním lese.

 

Text a foto: Nela "Gianelle" Kábelová
www.gianelle.beadforum.cz

Náramek: Twiny s listem

Pojďme se společně vrátit k radostnému objevování prvních dvoudírkových korálků, které se objevily v našem korálkovém obchodě. Oslovili jsme tehdy Darí Fejtkovou, která samozřejmě začala zkoumat zkoušet, co se z nich dá udělat. Pokud už Vám zásoby těchto korálků došly, zkuste si tento náramek vytvořit z korálků SUPERDUO. Náramek si můžete udělat libovolně široký podle toho, jak výrazné šperky jste zvyklé nosit a dozdobit ho třeba americkým zapínáním.

 

Publikováno v časopise KORÁLKI 2/2012

Autor: Darí Fejtková 

Náhrdelník z pohanky

Na Instagramu mne uchvátil šperk Anny Pii Gardmo a tak jsem jí ho pochválila. A ona mi poslala odkaz na návod, podle kterého ho ušila. Světe div se, je z webu české Preciosy Ornely. 

Ráda bych se s vámi v tomto článku podělila o inspiraci, jak se dá tenhle návykový návod na kuličkovou dutinku taky použít. A ukládám si tímto článkem i sama pro sebe :)

Náhrdelník: Věneček z kvítí

Řeknu vám, že navodit si pocit jara v zimě, kdy jsem pro vás měla napsat návod do jarního čísla, bylo nejprve trochu těžké. Začala jsem tím, že jsem si představila, jak půjdu na procházku. Ve zmrzlé trávě uvidím, jak se začínají klubat první kvítky - sněženky, bledule a možná i prvosenky, na zahradě pak narcisy a tulipány. Na nose mě pošimrá rozverné jarní sluníčko. Vzduch tak nějak hezky, čistě a svěže voní. JE JARO! Hned je mi tepleji a příjemněji na duši. Už se na něj moc těším a proto i návod je kytičkový a svěže jarně zelený. 

Projekt přiravila: Ziminka

Z časopisu Korálki 2O12/02

Náušnice: Na svatou Barboru...

Asi každá žena zná pověru, že které dívce vykvete na Vánoce třešňová větévka, utržená 4. prosince na svátek svaté Barbory, ta se do roka vdá. Ale radost může udělat větévka obsypaná bílými kvítky i těm nevdavekchtivým. Úplně nejjistější asi bude vzít jehlu a nit a zkusit si ty něžné kvítky ušít z korálků ...

Text, foto a schémata: Nela Gianelle Kábelová

Korálki č.6/2013

Náušnice: Sněhové vločky

Letos jsme se bílých Vánoc dočkali alespoň na horách. Ale dejme zimě ještě šanci. Pojďme jí trochu naproti a pokusme se zachytit křehkou krásu sněhových vloček v těchto snadných a velmi efektních korálkových náušnicích. 

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí