Návody

Materiál Náročnost Technika

Náramek: Cesta do Francie

Vůně levandule okouzlí každého, nádherné keříky s modrými, růžovými či fialovými klásky květů Vás pohltí. Ale pokud nemáte možnost vyrazit do jihofrancouzské Provence, do ráje levandule, tak si alespoň udělejte radost jemným náramkem s motivem těchto decentních kytiček.

Autorka: Alexandra Snowmirna Lysenko, Fler.cz/snowmirna

 

 

Náhrdelník: Vánoční hvězdičkování

Komu z nás by se jako jeden ze symbolů Vánoc nevybavila nepřehlédnutelná pokojová květina, kterou známe pod názvem Vánoční hvězda? Přecházející ze syté zeleni do jasně rudé špičky, dozdobené něžným drobounkým kvítkem, mi byla pro tento náhrdelník inspirací.

Text a foto: Růžena Mikulcová
Archiv časopisu Korálki 2014/06

 

Náramek: Dračí princezna

Je podzim a i já nějak více vnímám blížící se období,kdy se příroda chystá odpočívat. A protože mou druhou velkou zálibou je vedle korálků i pěstování růží, chtěla jsem několik kvítků zvěčnit v podobě náramku. A jak jsem tak různě zkoušela a kombinovala, vznikl postupně náramek, připomínající dračí kůži posetou kvítky růží.

 

Celková délka náramku včetně zapínání je 20,5 cm, délka bez kroužku a ketlovacího očka s karabinkou je 18 cm. Pokud použijete pouze podkůvky a OT zapínání, je délka náramku přibližně 19 cm.


Text a foto: Růžena Mikulová

Archiv časopisu Korálki 2015/05

Náhrdelník: Zlatý květ

Možná si řeknete, že květina není úplně klasickým vánočním motivem. To je samozřejmě pravda, ale na druhou stranu, tento krásný projekt se vám zaručeně postará o zábavu za dlouhých zimních večerů. A nemůžeme ani zapomenout na to, že plesová sezóna je doslova za dveřmi a tato květina je ideálním šperkem pro slavnostní příležitost.

Tento typ šitých květin nám také poskytuje mnoho prostoru pro realizaci vlastních nápadů - od volby použitého materiálu a barevné kombinace až po typ, velikost a tvar výsledného šperku. Dnes si ukážeme jak květinu zavěsit jako přívěsek na lanko, ale stejně si můžete vytvořit i sponu do vlasů, brož či výrazné a extravagantní náušnice.

Text a foto: Nela Kábelová

http://www.gianelle.beadforum.cz

Archiv časopisu Korálki 2014/06

Náušnice: Čokoládičky

Tyto jemné a rychlé náušnice jsou šité peyotem a lze si na nich dobře nacvičit našívání ozdob. Náušnice jsou také nenáročné na použitý materiál – rokajlu není potřeba mnoho, můžete tedy zpracovat i zbytky korálků.


Text a foto: Marie Šimánková – Mary’s
 FB - marys.svet.sperku


Achiv časopisu Korálky 2015/05

Náramek: Sugar candy

K zrzce mám blízko, pár let mou hlavu zdobila červená barva v různých odstínech. Pokud se barva nepovedla, byla ze mě oranžová zrzka. Při šití tohoto náramku mne zamrzelo, že jsem se stala brunetou, ladila bych. Tyhle podzimní odstíny prostě miluji! Ale s přibývajícími léty mi stačí na ruce.

 

Text a foto: Diana Lázňovská


Archiv časopisu Korálki 2016/05

 

Náušnice: Medové

Léto nám pomalu, ale jistě končí a i my se pomalu vracíme ke kouzlu teplého čaje či kávy. Taktéž se vracíme i zpět do archivu, abychom si  mohli ušít tyto krásné náušnice Christiane Landy Jinochové:

Když už jsme u těch kavárenských asociací, krásné náušničky, které ozvláštňuje efekt nestejně velkých rokajlů, jsou tedy medové, ale vyrobit si je samozřejmě můžete v jakékoliv barevné kombinaci.

 

text a foto: Christiane Landy Jinochová

Archiv časopisu Korálki 2012/05

Náhrdelník: Rozkvetlý palouk

Pokud máte rádi minerály a navíc i kombinaci barvy zelené s růžovou, je tu velice vhodný kámen, který se jmenuje unakit . Je to kámen citlivosti a duchovna, lze jej použít k meditaci, pomáhá nám pohlédnout na skutečnost naším vnitřním zrakem. Pomáhá také dobrému průběhu těhotenství a při rekonvalescenci. Na tento náhrdelník je použito více korálkových technik, hlavní motiv je výšivka na plsti.

Text a foto: Anna Kochová 

Archiv časopisu Korálki 2/2013

Náušnice: Paví oka

Jestli je něco z přírody neoddiskutovatelně krásné, jsou to ocasní pera páva. Mnoho umělců se pokoušelo zachytit nádherné měňavé barvy, kterým vévodí tyrkys a bronz. I já jsem podlehla pokušení magické přitažlivosti a pokusela se tu krásu vyjádřit pomocí rokajlů, jehly a nitě. Proč by nemohlo paví oko ozdobit třeba ouška?

 

text a foto: Hana Novotná

www.fler.cz/pernanka

Achiv časopisu Korálki 4/2012

Náhrdelník: Papoušek zvaný Piggy

Ráda poslouchám, k čemu mě korálky navádějí - Piggy říkají: "Použij mou druhou dírku, kruciš!"  A to je rada, kterou dávám i jiným, kdo se ptají na použití  dvoudírkových korálků. Ve stehu, kde vedete nit do korálku dvakrát, použijte jednoduše podruhé druhou dírku a nemůžete nic zkazit! 

 

Text a foto: Renata Vydrová

Archiv časopisu Korálky 04/2014

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí