Návody

Materiál Náročnost Technika

Náhrdelník: Rosalie

I když se korálky Flower jen tak jednoduše navléknou, krásně do sebe díky svému tvaru zapadají. Ale to je málo, musí se to přece dát využít i jinak, napadlo mne, když se mi dostaly do rukou. Hrála jsem si a zkoumala, co by se z nich dalo ještě udělat, až se nakonec vyloupla Rosalie, slečna v barvách magnolie.

Text a foto: Marta Qítko Nevrlá 

Krásnoočko

Edita miluje a nosí zelenou, označuje tuhle barvu známou hláškou zelené, superzelené! Přezdívku má Had a tak mi mohlo být jasné, že téma a barevnost tohoto čísla jí budou výzvou. Kdoví, jaké další vlivy přispěly k jejímu nápadu ušít tuhle mikroskopickou havěť...ale vzniklo Krásnoočko. 

Obtížnost: **

Nápad, postupové fotky a realizace: Edita Fetterová
Text a hlavní foto: Šárka Rooya
Schema: Alexei Kouprianov

Náušnice: Stříbrněnka

Naše čtenářka Háňa Kopecká využila překrásný návod Soni Golumbíkové z vánočního čísla Korálki z roku 2015 a převlékla ho do pasletových barev. Vznikly tak svěží jarní náušničky, o které se s vámi musíme podělit....

Původní Sonina slova:

Prstýnek, když je darovaný, bývá  symbolem náklonnosti a lásky. Tak až budete přemýšlet o dárku pro toho, koho máte rádi, zkuste třeba ušít tuhle kytičku. Můžete ji použít nejen na prstýnek, ale přivěsit na afroháček jako náušničku anebo třeba i jako drobnou vánoční ozdobu na váš vánoční strom či v různých barvách jako rozlišovačku skleniček.

Obtížnost: **

Archiv časopisu Korálki 2015/6


Náramek zamak + peyote

Náramky s kovodíly ze zamaku jsou krásné samy o sobě i jen tak s kůží.

Nicméně jsme přece korálkárna  a já duší tvořilka, a tak jsem si vzala podložku Zipolina s tímhle jednoduchým projektem s sebou do Thajska. Tedy i tenhle článek jsem tam chtěla napsat, ale plány jsou od toho, aby se měnily, takže články píšu doma. Tam jsem fotila, užívala si a nechala si běžet své další plány hlavou. Počítač jsem zapínala jen na přípravu jarního čísla našeho časopisu, tisk se prostě posunout nedá :) 

Náramek: Cestička ve sněhu

Vždycky mě nějakým způsobem přitahovaly korálky ve tvaru čtverečku či obdélníčku, říká autorka projektu Růžena Mikulová, takže když jsem objevila čtverečky dokonce dvoudírkové, neodolala jsem. Neměla jsem tak úplně jasnou představu, jak bude šperk vypadat, věděla jsem jen, že to bude náramek. A tak jsem zkoušela a také trochu párala, až vzniklo dílko, připomínající pěšinku vyšlapanou ve sněhu, s trochou fantazie lemovanou květy sněženek.

Text a foto: Růžena Mikulová

Obtížnost: **

Archiv časopisu Korálki 2014/2

Náušnice: Tanzanitové srdiečka

Tanzanit... „Najkrajší modrý kameň objavený za posledných 2000 rokov.“ povedal Tiffany, keď ho len v minulom storočí objavil. Ak je tento nádherný fialovomodrý kryštáľ tiež vašou srdcovou záležitosťou, zasaďte si ho do vami ušitého srdiečka z japonských korálok. Tento vzor je vhodný na vytvorenie luxusného setu šperkov - náušníc s príveskom.

Text a foto: Barbora Kunzová

archiv časopisu Korálki 2013/5

Přívěsek: Ty jsi moje srdce

Svátek svatého Valentýna se slaví každoročně 14. února. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce jako symbolu lásky. Srdíčkový motiv tedy nesmí chybět v žádném ze zimních čísel časopisu Korálky, abyste své srdce stihly do února vyrobit! Ať už se stane  dekorací, přívěskem na krk, na kabelku... a nebo ho chcete darovat jako připomenutí lásky či přátelství.

Autor: Alexandra Lysenko

Archiv časopisu Korálki 2O12/1

Ametické TO zapínání: V kruhu

V lednovém čísle 2019 našeho časopisu vyšel návod V kruhu na spojování nedělených čverečků pomocí peyotových čtverců. K náramku si můžete ze stejných korálků ušít zapínání ve stylu TO - americké zapínání.

 

Text a foto: Dominika Jiřičná

Náhrdelník: Midnight

Náhrdelník, tvořený z malých hvězdiček, které jako pavučina vytváří krásnou ozdobu dekoltu, je černý jako noc a autorka jej pojmenovala Midnight. V překladu to znamená půlnoční, protože vznikl právě o půlnoci, kdy přemítala o blížících se Vánocích, mrazivých dnech a tmavých zimních nocích.

 

obtížnost: 2

text a foto: Pavlína Fišerová

hlavní foto: Konstantin

Náramek: Měsíční svit

Potřebujete ozvláštnit nenápadné šaty? Vyrobte si tento náramek, jehož základem je síťka a který je přes svou jednoduchost velmi efektní. Jistě bude slušet každé ručce…

Obtížnost: 2

text a schéma: Vendula Burkertová

foto: Konstantin

z archivu časopisu Korálki 2012/1

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí