Návody - Náramek

Materiál Náročnost Technika

Náramek: Rubínový svět

Technika wirewrapping je sice jednoduchá, ale náročná na čas a trpělivost. Ovšem efekt, který vzniká použitím černého drátu, je neoddiskutovatelný. Dalo by se nazvat trojrozměrnou grafikou!

Náramek: Letní svetřík

Na léto mám ráda větší šperky a baví mne kombinovat techniky. A tak vznikl tento rychlý náramek na dřevěném základu. 

Autorka: Šárka Rooya

Náramek: Twiny s listem

Pojďme se společně vrátit k radostnému objevování prvních dvoudírkových korálků, které se objevily v našem korálkovém obchodě. Oslovili jsme tehdy Darí Fejtkovou, která samozřejmě začala zkoumat zkoušet, co se z nich dá udělat. Pokud už Vám zásoby těchto korálků došly, zkuste si tento náramek vytvořit z korálků SUPERDUO. Náramek si můžete udělat libovolně široký podle toho, jak výrazné šperky jste zvyklé nosit a dozdobit ho třeba americkým zapínáním.

 

Publikováno v časopise KORÁLKI 2/2012

Autor: Darí Fejtková 

Hrátky se zbytky koženky

Kamarádka Petra nám nabídla zbytky koženky od své kamarádky, která šije sedací pytle Jabba design. Slovo dalo slovo a kousky koženky si můžete za babku, hubičku čili skoro zadarmo odnést z naší korálkárny Rooya. A my jsme se do nich prostě zamilovali! V pátek 19. 5. 2017 se můžete ve Snídani s Novou podívat na spoustu drobností, co jsme z nich vymysleli. A kdo to neviděl, může se inspirovat v tomto článku. A nekončíme :) Můžete se inspirovat i na této nástěnce Pinterestu.

Náramek: Pro makovou panenku

Když jsem poprvé uviděla nové korálky Nib-Bit, přesně jsem věděla, co z nich ušiji. Jejich tvar přímo láká k vytvoření kvítků. V červené barvě, připomínají vlčí máky. A od vlčích máků už je jen krůček k makové panence.

Obtížnost: 2 

Text a foto: Růžena Mikulová

Náramek: EBRU mramorování

EBRU marbling

Malování na vodě je velice starobylá technika. Indie, Čína, Sibiř, Turkmenistán, Persie, Pákistán a dokonce starověký Egypt navzájem soupeří o právo původu.

Jeden z názvů Ebru je turecké mramorování papíru, přestože mramorové vzory představují pouze malou část tohoto hlubokého a nádherného umění.

Umění Ebru si předávali mistři svým žákům po celé generace, od listopadu 2014 je Ebru zapsáno do seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO

Pojďme si spolu ukázat základy této techniky a její různé použití.

Inspirace: Bublinky, baňky a skleněné lahvičky

Zda najdete inspiraci a krátké návody k práci se skleněnými baňkami.

Náramek pro Rozmarýnu

Tento náramek je krásným a originálním doplňkem a přitom nedá příliš práce. Můžete si ho udělat i v jiné barevné kombinaci, použít nejen jinou barvu korálků, ale i jiný pokov bižuterních komponentů. Do skleněné bublinky si můžete dát, co vás napadne a vejde se do ní :) Kousky pírek, barevný písek, drobné komponenty....inspirovat se můžete i TADY  

Náramek: Čtyřoký had

Jaro je v plném proudu, venku všechno kvete, voní a hraje všemi možnými barvami. A protože na jaře se probouzí i všelijaká ta žoužel, proč ne zrovna had? On ho tento náramek tak trochu i připomíná. A proč čtyřoký? Proto, že jsem k jeho ušití použila nové české čtyřdírkové korálky Quadra Tile!

                               Připravila: Růžena Mikulová

Náramek: Rock'n Roll

Tento výrazný náramek byl inspirován širokými, punkovými koženými náramky a také rokenrolem, jen je přizpůsoben do trochu ženštějšího stylu. Jde o šitý šperk, který se skládá ze dvou vrstev, spodní síťka je ušitá z drobného rokajlu a na horní vrstvu jsou použity lucerničky. Místo lucerniček se ale dají použít i jiné broušené korálky nebo perly.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí