Návody

Materiál Náročnost Technika

Láhev: Koštovačka

Nesmíme zapomínat, že pro mnohé z nás znamená pohled na zrající ovoce jediné. Vzbuzuje krásnou představu, jak se letní slunce promění v lahodnou tekutinu, která má tu moc zlepšit nám v pošmourných zimních dnech náladu. Jestlipak si takový dar nezaslouží krásnou odrátovanou lahvičku?

Text a foto: Marta Qítko Nevrlá


Archiv časopisu Korálki 2013/05

Dekorace: Jemné drátování

Drátujete? Zdá se vám tahle technika těžká a nevzhledná? 
Podívejte se, jak může být drátování jemné, krásné a jednoduché na provedení.

Rychlý návod na drátovanou dekoraci na zeď, do okna, na dveře nebo na zahradu připravila Šárka Rooya.

Náramek: Costa del Sol

Tento neobvyklý freeformový náramek s „plamínky“ na okrajích nás posouvá trochu jižněji, to už vypadá na žhavé slunce španělských pláží… Velmi příjemně se šije, ještě příjemněji se nosí a je přímo ideální pro všechny korálkářky, které by si rády „na vlastní ruce“ osahaly techniku volného šití, ale zatím se jim nechce se pouštět do větších freeformových projektů. Co se týká zkušeností, je nutná znalost šití peyote stehu.

Text a foto: Nela Kábelová – Gianelle

www.gianelle.beadforum.cz


Obtížnost: 2 

Archiv časopisu Korálki 2014/03

Dekorace: nástěnka na náušnice

Já doufám, že to všichni znáte a nejsem v tom sama - náušnice zamotané v krabičce, jeden pár na umyvadle, další na nočním stolku ... A když si chci ráno nějaké vzít, nemám přehled, které mám, takže to nakonec skončí u obyčejných pecek s kamínkem. ,,A dost! Potřebuju v tom mít přehled." A tak jsem posbírala, co jsem doma našla a vyrobila tuhle nástěnku na náušnice.

Návodu se moc nedržte, spíš použijte to, co zrovna máte.


Návod připravila Dominika Jiřičná

Dekorace: Věneček z květů

Přichází jaro a s ním i dechberoucí růžovobílé závoje kvetoucích magnolií. Ty sice rychle odkvetou, ale my si můžeme vyrobit věneček s květy, které mohou magnólii připomínat. Může nám zdobit okno navěky, a pokud do něj zasvítí slunce, korálky se budou nádherně třpytit.

Autor:
Jana YAHOODKA Gilchrist
obtížnost 2

archiv časopisu Korálki 2015/02

 

 

Čelenka a prsten: Vášnivé tango

Tento návod má sloužit spíše jako inspirace. Ukazujeme v něm, jak jednoduše vyrobit základní květ technikou opalování textilního materiálu. Použití takového květu je velmi široké, samozřejmě záleží nejvíce na vaší tvořivosti a fantazii.

Text a foto: Ivana Wiesnerová

Obtížnost 1

Z archivu časopisu Korálki 2013/1

Spona: Ledové srdce

Mé spony do vlasů vznikly jako z nouze ctnost - moje husté, pevné a dlouhé vlasy se nevešly do běžně prodávaných spon a skřipců, a tak jsem od jehlic a pastelek zapíchaných do drdolu postupně přešla na dráty. Spony jsou mojí srdeční záležitostí, neustále si vymýšlím další tvary a typy a dnes už zdobí spoustu dalších nositelek.

obtížnost: 2

Text a foto: Jana Zapletalová

www.fler.cz/jusnina

z archivu časopisu Korálki 2015/1

Přívěsek: Granátové srdce

Tentokrát přinášíme návod na srdce drátované, přesněji vyrobené technikou wire-wrapping. Dá se to přeložit jako „omotávání drátu drátem“. Autorka poprvé šperky vyrobené touto technikou viděla na Fleru a od té chvíle se rozhodla sama se jí více věnovat.

Text a foto: Kateřina Balarinová
www.fler.cz/katerinela

archiv časopisu Korálki 2013/1

Dekorace: Ptáček levandulový

Technice wire-wrappingu jsme se věnovali už několikrát, tentokrát přichází autorka s půvabným čistým tvarem ptáčka, který je dozdoben průsvitnými korálky v různých odstínech a velikostech. Protože je malířka, přináší i pár zajímavých tipů ohledně vytváření podkladové kresby pro šperk.

Text a foto: Dana Doubravová

Z archivu časopisu Korálki č.3/2013

Náramek: Rubínový svět

Technika wirewrapping je sice jednoduchá, ale náročná na čas a trpělivost. Ovšem efekt, který vzniká použitím černého drátu, je neoddiskutovatelný. Dalo by se nazvat trojrozměrnou grafikou!

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí