Návody - Schema

Materiál Náročnost Technika

Náhrdelník: Třepotání křídel

Třepotání křídel

Přiznám se, že na barevnost tohoto čísla jsem se opravdu těšila. Tyrkysové odstíny v kombinaci s královskou modří jsou má letitá láska. A u ledňáčka je rozsvítila ještě pikantní oranžová! Připravila jsem si soupravu, která nepřichází ani s inovativními postupy, dokonce nevyužívá ani nové tvary korálků. Spíš oprašuje staré osvědčené techniky a nechává vyniknout svěží barevnost.

Obtížnost: 2

Text a foto: Petra Koubová

Dekorace: tužkovník: Sladká vůně léta

Dva vzory navíc oproti tištěné verzi! Staňte se předplatitelem :)

Záplava sladkých a voňavých plodů byla vždy předzvěstí léta, prázdnin a dovolených. Máme pro vás inspiraci, jak ozdobit dřevěný tužkovník jahůdkami. Zkuste ušit jednoduchý peyotový pásek, který můžete dle přání využít i jako luxusní letní náramek. Stačí přidat vhodné zapínání.

TIP: v korálkárně Rooya.cz koupíte dřevěné polotovary na náramky (dva průměry), tužkovník i misku. Vše od českého truhláře :)

 

Text, foto a schémata: Alexandra Lysenko

Šití, obtížnost 2

Náušnice: Sbírání šišek

Pojďme se vrátit k populárním "trnům" neboli "spike beads". Zkombinováním s pravidelným dvoudírkovým rokajlem Superduo vznikly tyto půvabné jarní náušničky.  Výrazná struktura dvoudírkových korálků a celkový tvar náušnice může připomenout poupata jarních květin nebo mladé šišky jehličnatých stromů, které jako by byly právě utrženy v probouzejícím se jarním lese.

 

Text a foto: Nela "Gianelle" Kábelová
www.gianelle.beadforum.cz

Náhrdelník: Princeznička na bále...

Tak tyhle korále z polymerové hmoty určitě nikdo nepřehlédne! Na první pohled nejsou pro milovnice decentních šperků, ale obsahují opravdu všechny barvy levandule a také lány s touto voňavou bylinkou jednoznačně připomínají...

 

 

Text a foto: Lucie Štruncová


Náramek: Twiny s listem

Pojďme se společně vrátit k radostnému objevování prvních dvoudírkových korálků, které se objevily v našem korálkovém obchodě. Oslovili jsme tehdy Darí Fejtkovou, která samozřejmě začala zkoumat zkoušet, co se z nich dá udělat. Pokud už Vám zásoby těchto korálků došly, zkuste si tento náramek vytvořit z korálků SUPERDUO. Náramek si můžete udělat libovolně široký podle toho, jak výrazné šperky jste zvyklé nosit a dozdobit ho třeba americkým zapínáním.

 

Publikováno v časopise KORÁLKI 2/2012

Autor: Darí Fejtková 

Náhrdelník: Věneček z kvítí

Řeknu vám, že navodit si pocit jara v zimě, kdy jsem pro vás měla napsat návod do jarního čísla, bylo nejprve trochu těžké. Začala jsem tím, že jsem si představila, jak půjdu na procházku. Ve zmrzlé trávě uvidím, jak se začínají klubat první kvítky - sněženky, bledule a možná i prvosenky, na zahradě pak narcisy a tulipány. Na nose mě pošimrá rozverné jarní sluníčko. Vzduch tak nějak hezky, čistě a svěže voní. JE JARO! Hned je mi tepleji a příjemněji na duši. Už se na něj moc těším a proto i návod je kytičkový a svěže jarně zelený. 

Projekt přiravila: Ziminka

Z časopisu Korálki 2O12/02

Náušnice: Na svatou Barboru...

Asi každá žena zná pověru, že které dívce vykvete na Vánoce třešňová větévka, utržená 4. prosince na svátek svaté Barbory, ta se do roka vdá. Ale radost může udělat větévka obsypaná bílými kvítky i těm nevdavekchtivým. Úplně nejjistější asi bude vzít jehlu a nit a zkusit si ty něžné kvítky ušít z korálků ...

Text, foto a schémata: Nela Gianelle Kábelová

Korálki č.6/2013

Náušnice: Sněhové vločky

Letos jsme se bílých Vánoc dočkali alespoň na horách. Ale dejme zimě ještě šanci. Pojďme jí trochu naproti a pokusme se zachytit křehkou krásu sněhových vloček v těchto snadných a velmi efektních korálkových náušnicích. 

Dekorace: Vánoční rybka

Kvůli inspiraci brouzdávám po internetu, a tam jsem našla i rybku z korálků, kterou jsem si přetvořila k obrazu svému, aby z ní mohla být vánoční ozdoba. Co se týče použití druhů korálků, můžou se různě kombinovat, např. ohňovky se sluníčky vypadají moc hezky. Rybka se skládá ze spojovaných „čtverečků“. Velikost rybky se odvíjí od zvolené velikosti korálků.

Obtížnost 2

Text a foto: Dana Krejčí

Náhrdelník: Rampouchy

V Petrohradském Zimním paláci je vše připraveno. Zlaté svícny ozařují sál, carská kapela hraje valčík a palácové koberce čekají na první kroky hostů, kteří zahájí plesovou sezónu. Zimní náhrdelník je inspirován bohatými a honosnými plesy carského dvora v Petrohradě. I když by se mohlo zdát, že šití je obtížné, nenechte se odradit. Zvládne to každý, kdo má alespoň trochu trpělivosti. A tu má naštěstí každá korálkářka!

Obtížnost: 3

Autorka: Niki Pavlíková

časopis Korálki 2012 č.6

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí