Návody

Materiál Náročnost Technika

Nedělené náušnice | náš první videonávod

Vyrobte si s námi barevné korálkové náušnice. Je to jednoduché a vyřádit se můžete na volbě korálků. Můžete použít jakékoliv kulaté korálky - rokajl, ohňovky, perly, mačkané kuličky, broušené korálky, kovové korálky, aj.

Náhrdelník: Levandulové pole

K Provence patří neodmyslitelně levandulová pole. Na nápad tohoto šperku mě dovedl tento krásný krystal ametystu, který mi je svojí strukturou připomněl.

Podobné krystaly seženete na mineralogických burzách, v zlatnictvích nebo samozřejmě na internetu.

Text a foto: Monsterance Anna Benešová, www.monsterance.com

Dekorace: Svícen Andělka

Věříte na anděly? Já ano. Věřím, že každý máme svého anděla, který nás stráží a svítí nám na cestu životem. Někdy svítí více a někdy méně, ale téměř vždycky zasáhne v tu pravou chvíli a pomůže, i když to tak zpočátku třeba nevypadá. Tahle andělka poprvé zasvítila tu noc, kdy přišel na svět můj syn a tak věřím tomu, že je tak trochu kouzelná. Zkuste si ji vyrobit a třeba i do vašich domovů přinese v čase nadcházejících Vánoc trochu andělského světla, jako to udělala u nás doma.

 

 

Text a foto: Marta Qítko Nevrlá
Archiv časopisu Korálki 2013/06

Dekorace: Darujte anděla

Nejkrásnější dárky jsou ty od srdce darované, a když jsou i vlastnoručně vyrobené a srdíčkem z lásky ozdobené, co víc si může obdarovaný přát? Proto jsem se vrátila v čase a po letech vytáhla Wig-jig destičku a vytvořila svým přátelům andílky v jejich oblíbených barvách. A vy už víte, komu uděláte radost?

 

Text, schéma a foto: Renata Kasýková

Spona do vlasů: Rezeda

Máte-li chuť, můžete si dnes zkusit vyrobit květinovou sponu do vlasů – barvy a druhy korálků můžete zvolit podle své fantazie, nálady nebo třeba potřeb šatníku.

 

Text a foto: Irena Formanová

Archiv časopisu Korálky: 2016/05

Láhev: Koštovačka

Nesmíme zapomínat, že pro mnohé z nás znamená pohled na zrající ovoce jediné. Vzbuzuje krásnou představu, jak se letní slunce promění v lahodnou tekutinu, která má tu moc zlepšit nám v pošmourných zimních dnech náladu. Jestlipak si takový dar nezaslouží krásnou odrátovanou lahvičku?

Text a foto: Marta Qítko Nevrlá


Archiv časopisu Korálki 2013/05

Dekorace: Jemné drátování

Drátujete? Zdá se vám tahle technika těžká a nevzhledná? 
Podívejte se, jak může být drátování jemné, krásné a jednoduché na provedení.

Rychlý návod na drátovanou dekoraci na zeď, do okna, na dveře nebo na zahradu připravila Šárka Rooya.

Dekorace: Věneček z květů

Přichází jaro a s ním i dechberoucí růžovobílé závoje kvetoucích magnolií. Ty sice rychle odkvetou, ale my si můžeme vyrobit věneček s květy, které mohou magnólii připomínat. Může nám zdobit okno navěky, a pokud do něj zasvítí slunce, korálky se budou nádherně třpytit.

Autor:
Jana YAHOODKA Gilchrist
obtížnost 2

archiv časopisu Korálki 2015/02

 

 

Čelenka a prsten: Vášnivé tango

Tento návod má sloužit spíše jako inspirace. Ukazujeme v něm, jak jednoduše vyrobit základní květ technikou opalování textilního materiálu. Použití takového květu je velmi široké, samozřejmě záleží nejvíce na vaší tvořivosti a fantazii.

Text a foto: Ivana Wiesnerová

Obtížnost 1

Z archivu časopisu Korálki 2013/1

Spona: Ledové srdce

Mé spony do vlasů vznikly jako z nouze ctnost - moje husté, pevné a dlouhé vlasy se nevešly do běžně prodávaných spon a skřipců, a tak jsem od jehlic a pastelek zapíchaných do drdolu postupně přešla na dráty. Spony jsou mojí srdeční záležitostí, neustále si vymýšlím další tvary a typy a dnes už zdobí spoustu dalších nositelek.

obtížnost: 2

Text a foto: Jana Zapletalová

www.fler.cz/jusnina

z archivu časopisu Korálki 2015/1

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí